Sunde kanelsnegle med æble

Opskriften på sunde kanelsnegle er sponsoreret af Castus
Sunde kanelsnegle  Sund kanelsnegl

Jeg har efterhånden vist disse ufattelig lækre og sunde kanelsnegle frem mange gange. Ikke herinde på bloggen, men på instagram og instagram-story, som jeg er blevet utrolig glad for at bruge. De sunde kanelsnegle har jeg spist i over en måned snart, hist og her. Og det har ikke været fordi, at jeg har stået i køkkenet og bagt dem ugentligt. Nej, jeg lavede blot en stor portion første gang jeg bagte dem, og har derefter opbevaret dem i fryseren lige siden. Igår spiste spiloppen og jeg dog de allersidste to. Hvilket tvinger mig til, at gå i køkkenet og bage dem snarest, for vi er nærmest blevet kanelsnegle-afhængige herhjemme!

Sunde kanelsnegle i samarbejde med Castus

Nu har jeg allerede nævnt et par gange, at kanelsneglene er sundere end de snaskede, fedtede og meget sukkerrige kanelsnegle, jeg plejer at lave. Som i øvrigt også smager helt fantastisk! Disse sunde kanelsnegle kan bare noget helt andet, fordi de blot er sødet med æble og Castus’ frugt/nødde pålæg (der ikke indeholder tilsat sukker). Dermed behøver man ikke blot, at forkæle sig selv med en sund kanelsnegl som dessert, men også som f.eks eftermiddagsmåltid eller søndags morgenmad. Især spiloppen har nydt utrolig godt af denne opskrift. Hun har nemlig spist en sund kanelsnegl, når jeg har hentet hende fra vuggestuen, og hun har siddet bagpå cyklen, træt, sulten og udmattet. Der har kanelsneglene med castus’ nøddepålæg været helt perfekte og uundværlige!

Kanelsneglene er dog også gode til andre end små to-årige vuggestuebørn. Jeg synes f.eks min kaffe smager ekstra godt om eftermiddagen, når jeg spiser en smule sødt til. Her er jeg generelt glad for, enten at spise et stykke mørk chokolade af god kvalitet, en “boost me up” fra Castus, eller sunde kanelsnegle som disse.

Sundere kanelsnegle  sunde castus kanelsnegle

Opskrift på sunde kanelsnegle

Hvis man ikke ligger inde med Castus frugtpålæg, så kan man også sagtens bruge Castus’ frugtstænger, som mange af os der har børn, nok har en pose af et sted. Hvilken smag man bruger er også helt lige meget, men dem med dadler, figner, nødder osv. er ihvertfald en sikker vinder! Derudover kan man også bruge andet frugt end æble. Banan, pære eller andre naturligt søde frugter, ville også være rigtig lækkert i sneglene.

Inspiration til klassiske kager: Brownie opskrift med chokolade og De bedste franske crepes

Sunde kanelsnegle med æble  Sunde kanelsnegle og kaffe

Sunde kanelsnegle med æble
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 14 sunde kanelsnegle
Dej:
 • 25g gær
 • 2,5dl mælk
 • ½ dl flydende vegetabilsk fedtstof
 • ½ spsk. Honning
 • 1 tsk. Kardemomme
 • ½ tsk. Salt
 • 450g hvedemel
 • æg til pensling
Fyld:
 • 2 søde æbler
 • ½ pakke Castus nødde pålæg
 • 1 spsk. kanel
Fremgangsmåde
 1. Lun mælken til den er fingervarm (ca. 37grader) og opløs gæren i mælken
 2. Tilsæt honning, olie, kardemomme og salt
 3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem i ca. 10min (gerne på en røremaskine)
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 5. Riv æblerne fint og fjern det meste af væden fra æblerne
 6. Hak Castus nøddepålæg fint og bland det med revet æble og kanel
 7. Rul dejen ud på bordet med en smule mel og en kagerulle til det danner en rektangel
 8. Placer et lag fyld på dejen og rul den til en ensformig roulade
 9. Skær rouladen i skiver og placer kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
 10. Pensl de sunde kanelsnegle med sammenpisket æg
 11. Bag de sunde kanelsnegle i ovnen på 200 graders varmluft i ca. 15-20min

 

 

5 kommentarer til “Sunde kanelsnegle med æble”

 1. Kan jeg godt udskifte æblerne med noget andet så som honning?

  Og syntes jeg har svært ved og få det spredt oventligt ud så alle snegle får smagen, noget du har prøvet selv?

  1. Hejsa. Jeg havde samme problem med at sprede det ud. Jeg hakkede/blendede æblerne sammen med frugtpålægget efter det var blevet revet og hakket, og tilsatte en tsk peanutbutter. Det har samme konsistens som almindelig remonce, og smager super lækkert! 🙂

 2. Hej Maria
  Jeg tænker at bage disse til uddeling i børnehaven. Hvordan holder de sig- kan jeg bage dem dagen før?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *