Sund konfekt er noget jeg ofte tyer til, når den lille sult melder sig om eftermiddagen. Faktisk er jeg udstyret med en kronisk lækkersultenhed, hvis det overhovedet er et ord. Her er sund konfekt, der kan spises året rundt, virkelig genialt.
Sund konfekt til den lille sult
Udover om eftermiddagen, så er det også ofte om aftenen, at jeg får lyst til noget sødt og lækkert. Igår aftes var ingen undtagelse, og jeg ledte derfor alle køkkenskabe igennem i håb om at finde en slikpose, der kunne redde vores filmaften. Desværre var mine køkkenskabe tomme for slik, men fyldt med alverdens andre spændende sager, og det kom der faktisk noget rigtig lækkert ud af, nemlig den her opskrift på sund konfekt.
Læs også gerne: En ægte brownie, Opskrift på rocky road,
De er perfekte til når sliktrangen melder sig, eller når man skal have noget lækkert at sætte på bordet, hvis der kommer gæster til kaffe. Vores film aften var reddet, og jeg kan nu forsyne uventede gæster med lækkerier.
Opskrift på sund konfekt
I virkeligheden er denne opskrift på sund konfekt meget lig helt almindelige dadelkugler, som bare altid er et hit herhjemme. Forskellen er blot, at der er en del flere umættede fedtsyrer i denne opskrift grundet de store mængder nødder. Jeg håber i kan lide dem!
- 20 dadler
- 15g hasselnødder
- 15g mandler
- 1 tsk. kokosmel
- 2 tsk. kakaopulver
- 3 spsk. vand
- kokosolie til stegning (du kan også bruge smør)
- pynt: hakkede nødder og kakaopulver, (du kan også bruge kokosmel, pistacienødder, frysetørret hindbær osv)
- Hak dadlerne i mindre stykker og steg dem på panden i 2min, så de bliver bløde og let gyldne.
- Blend dem nu sammen med vandet (jeg benytter en håndmixer), så det bliver en ensformig masse.
- Hak derefter nødderne fint og bland det i dadelmassen sammen med de øvrige ingredienser.
- Rul til sidst dadelmassen til lige store kugler, og pynt med hvad du ønsker.
- Jeg valgte denne gange hakkede mandler og kakaopulver.
3 kommentarer til “Sund konfekt – konfekt til hele året rundt”
Hejsa – spændende opskrift,
Hvorfor steger du dadlerne?
Det gør jeg for at de bliver bløde 🙂 God aften!
Du kan bruge friske dadler