Squash frikadeller – sunde vegetarfrikadeller

Squash frikadeller
Squash frikadeller bliver i skrivende stund indtaget med den ene hånd, imens jeg trykker på tasteturet med den anden. For vegetarfrikadellerne er så gode, at jeg ofte spiser dem som en hurtig snack ved mit skrivebord.

Squash frikadeller med havregryn

Det var dog ikke som håndmad, jeg først og fremmest havde tiltænkt dem. Jeg lavede nemlig denne portion squash frikadeller til aftensmad i dag. Noget som jeg viste ville falde i god jord hos os alle sammen. De er nemlig perfekte til børn – især lillebror, der nemt selv kan spise sådan en frikadelle med hans små buttede fingre.

Jeg må dog indrømme, at jeg var en anelse bekymret for, om spiloppen nu kunne overtales til at spise sine grøntsags frikadeller. For selvom jeg ikke er stolt af at sige det, så har hun nærmest fået en forbi for “grønne grøntsager”. Her tænker jeg på spinat, rucola, krydderurter osv. Til hendes forsvar tror jeg dog det er meget normalt i hendes meget unge 3-årige alder, men som madblogger skærer det i hjertet, når jeg må pille timiankvistene fra. En smule komisk er det nok også!

SquashfrikadellerVegetar frikadeller

Opskrift på squash frikadeller

Jeg selv elsker frikadeller, men er ikke den helt store svinekød-spiser på nær når det kommer til bacon. Det kunne jeg nærmest leve af, tror jeg. Dog foretrækker jeg langt hellere squash frikadeller eller andre vegetarfrikadeller som mine yndlings kartoffel frikadeller, end de almindelige frikadeller med svinekød. Og så med en god salat til, en yoghurt dressing og nogle knuste kartofler med parmesan, så er mit madglade hjerte virkelig glad og tilfreds. Så gør dig selv og dine kære den tjeneste, at lav squash frikadeller. Du vil absolut ikke fortryde det.

Grøntsags frikadeller

Squash frikadeller - sunde vegetarfrikadeller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 2-4 personer:
 • 2 små squash
 • 2 små løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 æg
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl rasp
 • 50g parmesanost
 • 1 tsk. salt
 • evt. 0,5 dl mælk (natural yoghurt, hytteost, græsk yoghurt kan også bruges)
 • Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
 1. Riv squash fint på et rive jern og placer det i et rent klæde og pres saften ud af squashen
 2. Hak løg og hvidløg fint evt. vha. en minihakker
 3. Bland løg med æg, havregryn, rasp, salt og revet parmesan ost
 4. Bland ingredienserne godt sammen. Konsistensen af farsen skal være lidt tykkere end almindelig frikadellefars
 5. Tilsæt evt. en sjat mælk hvis farsen er for tør
 6. Lav en test squashfrikadelle ved at stege den på en slip-let-pande med rigeligt med olivenolie.
 7. Hvis konsistensen er for tør tilsættes mere mælk. Hvis konsistensen er for våd tilsættes mere rasp
 8. Form alle frikadellerne og steg dem ved lav til middel-lav varme i ca. 5min på hver side eller til de er gennemstegte

 

Del på print

12 kommentarer til “Squash frikadeller – sunde vegetarfrikadeller”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *