Bountykugler

Sunde bountykugler  Bountykugler
Bountykugler, altså sådan nogle sunde små kokoskugler lavet på utrolig få ingredienser og som gør sig godt for både krop og sjæl, ja det nyder jeg altså at lave og spise, virkelig ofte.

På min youtube kanal kan i desuden se, hvordan jeg laver disse lækre bountykugler. I videoen tipper jeg også om, hvordan man kan tilsætte flydende fiskeolier til sine små kokoskugler, og på den måde få sit daglige behov af flerumættede fedtsyrer dækket.

Sunde bountykugler

Man bliver faktisk utrolig overrasket over, hvor godt sådanne hjemmelavede og sunde bountykugler kan smage, men det er helt klart kokos der i sin smag og konsistens, endnu engang formidler mirakler. Hvordan man så vælger at søde de små kokoskugler er jo helt op til en selv. Jeg bruger altid en smule (flydende) honning, som jeg synes helt klart giver den bedste smag. Hvis man ønsker at holde kalorie indholdet endnu lavere, så kan man i stedet bruge en form for sødemiddel til at søde dem med. Jeg synes dog absolut ikke det gør noget, at bruge hverken honning eller sirup, når kalorieindholdet i forevejen er så lavt – alt taget i betragtning.

Inspiration til sunde desserter: Sundere chokoladekageHavregryns cookies med peanutbutter og Sunde dadelkugler

Jeg har efterhånden lavet bountykugler mange gange. Både om sommeren, efteråret og vinteren, triller jeg de små kokoskugler sammen med min datter. Jeg har derfor erfaret, at det aller vigtigste er, at bruge kokosmel der er helt fint malet. Det grove kokosmel kan til nøds bruges, men resultatet bliver langt fra lige så godt, både smags- og konsistens mæssigt.

Bountykugle  Opskrift bountykugler

Opskrift på bountykugler med kokos

De sunde bountykugler smager ekstra godt og syndigt, hvis de rulles i mørk chokolade. Det er ihvertfald vores favorit herhjemme. Og inden chokoladen smelter, så kan man passende rulle kokoskuglerne i kokosflager, hakkede nødder eller noget helt tredje.

bountykugler - sund opskrift
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 15 bountykugler:
  • ½ dl tyk kokosmælk (en økologisk med højt fedt indhold er bedst)
  • 100g fint malet kokosmel
  • 1 spsk. acaciehonning
  • 100g mørk chokolade til overtræk
  • Pyntes med kokosflager eller hakkede nødder
Fremgangsmåde
  1. Bland kokosmælk med kokosmel og acaciehonning til den rette konsistens findes. Tilføj evt lidt ekstra kokosmælk eller kokosmel til de perfekte bountykugler kan formes
  2. Tril dem til små mundrette kugler og vend dem i smeltet chokolade
  3. Pynt med kokosflager og lad chokoladen størkne inden servering
  4. Opbevares i køleskabet

 

2 kommentarer til “Bountykugler”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *