Skolerugbrød

Hjemmelavet skolerugbrød er små rugbrøds herligheder, der lige er tanden bedre end helt almindeligt rugbrød. Ihvertfald hvis man spiser mine børn. Brødene kan nemlig pyntes og formes fuldstændig som man selv ønsker det, og så kan de fyldes med mørk chokolade og tørrede frugter. Ligesom der også kan blive tilføjet ekstra frø og kerner ligesom her.

Inspiration til bagværks opskrifter: Grovboller og Kerneboller

Valsemøllen skolerugbrød Skolerugbrøds dej

Det nemme skolerugbrød

Endnu engang er det et af Valsemøllens gode påfund, der har ledt mig til dette fantastiske bagværk. Med deres brød, bolle og kageblandinger, tager det nemlig ingen tid, at lave sådan en omgang skolerugbrød selv. Det er Valsemøllens nye “økologiske skolerugbrød”, jeg har brugt. En brød blanding, der er blevet lanceret samtidig med flere af deres andre nye økologiske produkter.

Jeg har som altid afprøvet dem alle, og ligeledes har det meste af min familie og mine venner. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale dem. De er uden undtagelse de bedste brød blandinger på markedet.

Hjemmebagt skolerugbrød

Skolerugbrød

Udskriv
Antal: 12 skolerugbrød

Ingredienser

Skolerugbrød:

  • 1 pakke Valsemøllen "økologisk solsikkerugbrød"
  • 300 g revet gulerod
  • 200 g valsemøllen solsikkekerner

Sådan gør du

  • Følg anvisningen bag på pakken ”Solsikkerugbrød”, ogtilsæt revet gulerod til dejen inden hævning
  • Drys med solsikkekerner i bunden af de smårugbrødsforme og fordel rugbrødsdejen i formene
  • Drys med solsikkekerner endnu engang på toppen afbrødet
  • Bag skolerugbrødene i ovnen ved 175 graders varmluft ica. 30min eller til brødene er gennembagte og gyldne

 

Hjemmelavet skolerugbrød

Hjemmebagt skolerugbrød

Inspiration til de bedste fødselsdagsboller: Bløde bamseboller med bjørneansigt

Hvis man hellere vil springe ud i den helt hjemmelavede version, så skal man bruge en god surdej. Jeg synes dog sagtens at en brødblanding som ovenfor, kan hamle op med den hjemmelavede udgave. Specielt når man vender brødstykkerne i solsikkekerner lige inden de bages, og måske endda tilsætter revet gulerod til dejen også.

Når det er eftermiddag og hovedet er blevet en anelse mere træt, så spiser jeg ofte rugbrøds versionen med mørk chokolade og tranebær i. Det smager simpelthen så godt.

Inspiration til bagværk: Hvidløgsbrød

3 kommentarer til “Skolerugbrød”

  1. Hvor ser de bare gode ud, dem må jeg prøve. Har du en form der passer til 12 brød? Jeg synes kun jeg kan finde nogen der passer til 6,8 eller 9 brød.

  2. Vil du dele hvilken form du har, jeg kan ikke beslutte om jeg skal købe silikone eller metal og dine brød ser ud til at have en rigtig fin form og størrelse

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering