Rucolasalat med artiskok og oliven

Rucolasalat  Rucolasalat opskrift
En simpel rucolasalat som i sit udseende fremtræder ret overdådigt. Det er hvad jeg denne gang vil vise jer en opskrift på. Den indeholder ret mange forskellige elementer, og kan derfor sagtens spises som en måltidssalat. Det var ihvertfald hvad jeg gjorde til frokost den anden dag.

Rucolasalat ingredienser  Grøntsagsglæde af Emma Martiny

Rucolasalat med inspiration fra “Grøntsagsglæde”

Selve opskriften på rucolasalat er ikke noget, som jeg selv kan tage æren for. Den er nemlig tyvstjålet fra Emmas nye bog “Grøntsagsglæde“, som jeg netop har modtaget med posten for nogle dage siden. Her går den under navnet “græsk gudinde bowl”. Det er hendes tredje kogebog inden for dette emne, så hun er i den grad en rutineret grøntsags kender. Derfor sprang jeg også øjeblikkeligt ud i hendes grøntsagsretter, som rummer alt hvad en grøntsags entusiast som jeg, kan lide. Hvis man ikke er til måltidssalater og moderne buddhabowls, så byder bogen også på alverdens gode måder hvorpå, man kan integrere gode årstids salater til sit kød. En klar kogebogs anbefaling herfra!

Rucolasalat  Græsk rucolasalat

Opskrift på rucolasalat

Selvom jeg blev stærkt inspireret af Emma til denne græske salat, så tillod jeg mig alligevel, at nyfortolke denne rucolasalat en smule. Vi havde nemlig fået græsk inspireret aftensmad aftenen før, som blandt andet bestod af græskekødboller, tzatziki, og græsk salat. Det var derfor oplagt at bruge den cremede tzatziki som dressing i min  rucolasalat dagen efter.

Hvis man ikke ønsker at servere sin salat af rucola som en “buddhabowl” – og her mener jeg, hvor de forskellige bestanddele af salaten ikke er blandet sammen, så kan man sagtens blande hele baduljen sammen også. Det prøvede jeg nemlig dagen efter. Jeg holdt dog tzatzikien adskilt fra den resterende salat, og pludselig havde jeg et helt nyt salat øjeblik.

Salat med rucola  Rucolasalat med oliven

Rucolasalat med artiskok og oliven
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Rucolasalat:
 • 2dl perlebyg
 • 75g rucola
 • 100g fetaost
 • en håndfuld kalamataoliven
 • et glas artiskok
 • en lille håndfuld soltørrede eller bagte tomater
 • to spsk. tzatziki
 • en citron
 • en spsk. olivenolie
 • salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Bog perlebyg som anført på pakken
 2. Steg ½ citron og artiskok på panden i en smule olivenolie
 3. Fordel rucola som en bund i en stor skål. Drys med olivenolie og ½ citron over rucolaen
 4. Smuldr fetaost og anret det sammen med olive, tzaziki, og soltørrede tomater
 5. Anret perlebyg, citron og artiskok i skålen og drys din rucolasalat med salt og peber

 

2 kommentarer til “Rucolasalat med artiskok og oliven”

 1. Lyder virkelig lækkert! Skal den spises varm – altså lige efter man har kogt spelt og stegt artiskokkerne eller kan/skal man lade elementerne køle inden anretning? Og den halve citron, skal den steges hel eller skærer du den i skriver?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.