Rosenkålssalat  Salat med rosenkål
En sprød rosenkålssalat kan måske slå en smule tvivl i selv den største madelsker, men hold nu ved indlægget her, for jeg kan love jer for, at det bliver godt.

Sprød rosenkålssalat med perlebyg

Som barn var jeg sikker på, at jeg ikke kunne lide rosenkål. Jeg husker noget om en tegnefilm med en bjørn, hvis kendetegn var, at han ikke brød sig om lige præcis den kålsort. Der er med sikkerhed andre som har læst eller hørt om denne tegneseriefigur før, eller også har de fået serveret udkogte rosenkål, som tilbehør til andet mormormad. Hvilket kan skræmme selv de største madelsker langt borte.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med rosenkål, var da jeg var helt ung, og begyndte at tage på nordiske gourmet restauranter med min mand. Omkring den tid var det yderst populært, hvilket det heldigvis stadig er, at tage nordiske og lokale råvarer, som f.eks rosenkål, og få det til at smage som en drøm. Og det gjorde det virkelig.

Inspiration til salater med kål: Den bedste salat med broccoli og Klassisk salat med rødkål og appelsin

Rosenkål salat  Sprød rosenkålssalat

Opskrift på rosenkålssalat som tilbehør

Denne rosenkålssalat med perlebyg og sprøde æbler er ingen undtagelse. Den smager virkelig dejligt, og passer perfekt til den mørke årstid, hvor der findes store mængder af rosenkål i supermarkederne. Salaten med rosenkål er som sagt tilsat perlebyg, der gør den utrolig mættende. Tilbehøret passer derfor perfekt til noget godt kød, kylling eller som måltidssalat dagen efter. Det er ihvertfald sådan, jeg sidder og spiser min rosenkålssalat lige nu – som frokost.

Salat med rosenkål  Kål salat

Rosenkålssalat - sprød salat med æbler
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Rosenkålssalat til ca. 4 personer:
  • 250g friske rosenkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200g kogt perlebyg (kogt i salt)
  • en håndfuld rucola
  • et rødt æble
  • en håndfuld frisk persille
  • en lille håndfuld hasselnødder
Dressing:
  • 1 spsk. hvid balsamico eddike eller æbleeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. sennep
  • en tsk. havsalt
  • en tsk. flydende honning
Fremgangsmåde
  1. Kog perlebyg som anført på pakken
  2. Skyl rosenkål og skær dem i skiver
  3. Varm en pande godt op med olivenolie
  4. Steg rosenkål på en varm pande i 1-2min så de får en smule farve, men ikke bliver bløde
  5. Skær æblet i tynde skiver
  6. Bland rucola med æble, perlebyg og lynstegt rosenkål
  7. Bland dressingen og vend den i rosenkålssalaten
  8. Hak persille fint og hasselnødder groft og drys det over salaten med rosenkål