Rootza pizza

Rootza

Opskriften på rootza pizza indeholder reklame for Vores Jord

Rodfrugts pizza i samarbejde med Vores jord

Man kan lave pizza på virkelig mange forskellige måder, og selvom denne variant langt fra er klassisk, så smager den enormt godt. Rodfrugterne er i fokus i en rootza, og denne gang har jeg benyttet mig af pastinak fra Danroots, som er en af Danmarks største producenter af rodfrugter. Danroots er også en del af Vores Jord. Et brand der står for meget mere end blot gode råvarer. Det er nemlig også et varemærke som vi forbrugere kan handle efter, hvis vi ønsker at støtte ideen om, at der ikke skal være langt fra jord til bord, i forhold til den mad vi indtager. Vores jord rummer nemlig otte producenter, som hver især har specialiceret sig i lige netop dyrkning af deres specifikke grøntsager og frugter.

Inspiration til nem aftensmad: Nakkekoteletter i fad og Pizza med svampe

Opskrift på Rootza

Rootza

Rootza

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 pizza

Ingredienser

Pizzabund:

  • 500 g revet pastinak
  • 2 æg
  • 2 spsk. loppefrø skaller
  • 1 tsk. salt

Pizzatopping:

  • 3 spsk. tomatsovs
  • 150 g mozzarella ost
  • 100 g parmaskinke

Sådan gør du

Pizzabund:

  • Skræl pastinakerne og riv dem meget fint på et rivejern eller i en foodprocessor
  • Pak det revet pastinak ind i et klæde og stram det hård omkring rodfrugten, så evt. væske siver fra
  • Bland revet pastinak med æg, salt og loppefrøskaller til en ensartet masse
  • Fordel pastinak massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Form en pizzabund med bagsiden af en ske og sørg for at bunden bliver så tynd som muligt, men stadigvæk hænger sammen
  • Bag pizzabunden i ovnen ved 200 graders varme (varmluft) i ca. 10-15min til bunden er blevet let gylden
  • Fordel tomatsauce, ost og parmaskinke på pizzaen og bag den i yderligere 5-10min eller til toppingen er blevet let gylden og sprød
  • Drys evt. med frisk rosmarin inden servering

Rootza pizza

Hjemmelavet rodfrugts pizza

Som tidligere skrevet, så kan man bruge mange forskellige rodfrugter til sin rootza pizza. Pastinak er et fremragende valg, fordi den er mild i smagen, og derfor gør sig fint som pizzabund. Gulerod er dog også et glimrende valg. Særligt for rodfrugten indeholder en del sukker, og dette sukker karamelliserer i ovnen og gør skorpen ekstra sprød. Alternativt kan man også lave en pizzabund på en blanding af både pastinak og gulerod.

Inspiration til pizzaopskrifter: Pizza med parmaskinke

Pastinak{

Topping til glutenfri pizza

Som med alle andre pizzaer, så kan man variere fyldet til det uendelige. Tomatsauce og ost er selvfølgelig klassiske komponenter i en normal italiensk pizza, og det passer også rigtig godt til en rootza pizza. Derudover kan alverdens grøntsager, delikate pølser mm., komme på pizzabunden. Ligesom man selvfølgelig også kan lave en hvid rootza, der ikke indeholder tomatsauce.

Inspiration til pizza opskrifter: Hjemmelavet pizzadej og Kartoffelpizza

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering