Quinoaopskrifter – 7 opskrifter med quinoa

Quinoaopskrifter er der efterhånden kommet mange af herinde i mit opskrifts arkiv. Tiden var derfor til at samle syv af mine allerbedste retter, hvor de berømte quinoakerner indgår som et centralt element.

Quinoaopskrift Quinoaopskrifter

De bedste quinoaopskrifter

Der er lidt for enhver smag på denne liste. Fælles for dem alle er dog, at de er sunde og vegetariske. Jeg bruger nemlig meget ofte quinoakerner i min madlavning, på de dage hvor kødet ikke indgår i måltidet. Kød kan man selvfølgelig altid tilføje, hvis man ønsker det.

Som det ses nedenfor kan quinoa både indgå som et mættende element i salater, der ofte kan gøre dem til et måltidssalat. Så kan kernerne også bruges i bagværk; pandekager, brød og boller, ligesom det også kan bruges som en erstatning for kød i en fars eller “kød sauce”. Jeg håber quinoaopskrifterne nedenfor kan inspirere:

Opskrifter med quinoa Salater med quinoa

Vegetariske quinoafrikadeller

Salat med quinoakerner og vandmelon

Quinoapizza – glutenfri pizza

Madpandekager med quinoa og spinat

Sunde boller med quinoa og havre

Quinoagrød med banan og mørk chokolade

Vegetarlasagne med quinoa og aubergine

Hvorfor quinoa er fabelagtigt

Quinoakerner bruger jeg utrolig meget i min hverdags madlavning. Det har en meget mild smag, og er derfor ganske anvendeligt i en børnefamilie. De ser heller ikke “farlige” ud, som min især store pige synes, at linser og bønner kan være. Derudover er quinoa utrolig sundt at spise. Det har et højt indhold af protein og fedt hvoraf sidst nævnte hovedsageligt er flerumættede fedtsyrer.

Inden man bruger quinoa i sin madlavning, så er det vigtigt, at man skyller kernerne under en rindende kold hane. Dette er for at vaske evt. giftstoffer væk. Efterfølgende koger man quinoakerner som anført på pakken. Jeg koger dem ofte med en anelse salt og olivenolie. Det giver både en dejlig konsistens og smag til kernerne. I stedet for at koge dem, så kan man også lade dem stå i blød natten oven. Dette er min tålmodighed dog sjældent til, når jeg udretter quinoaopskrifter.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.