Quinoasalat opskriften er sponsoreret!
Salat med quinoa er en sprød og frisk sommer- og forårssalat, perfekt med nye danske grøntsager, og saftige søde frugter, serveret som den er eller sammen med kød, tilbehør og hjemmebagte fuldkornsboller.
Quinoasalat – en frisk sommersalat
Jeg har lavet denne quinoasalat hele fire gange inden for den sidste måneds tid. Alle gange har quinoa været hovedelementet i den friske salat, men de øvrige ingredienser er blevet skiftet ud på kryds og tværs. Hvad jeg dog altid synes fungerer i en quinoasalat, er noget sødt melon og noget cremet fetaost. De resterende grøntsager kan derfor sagtens udgøres af lige præcis de forskellige rester, som grøntsagsskuffen i ens køleskab indeholder.
Quinoa har jeg brugt utrolig ofte i mit bagværk, når jeg førhen har eksperimenteret med opskrifter sammen med Finax. På det sidste er jeg dog begyndt, at udnytte de nærings- og proteinrige kerner til andet end blot brød og boller. Quinoagrød er en sikker vinder, men også quinoa i madpandekager og forskellige salater, smager helt fantastisk. Det giver en fylde til grøntsagerne, og gør en simpel salat langt mere nærende og mættende. Af den årsag laver jeg stort set altid en stor portion quinoasalat til vores aftensmad, og så tager jeg resterne med på hospitalet næste dage, når jeg skal til undervisning. Det er en perfekt, sund og anderledes frokost.
Quinoasalat og fuldkornsboller fra Finax
Som i kan se på billederne, så bagte jeg den ene af gangene også nogle lækre fuldkornsboller, som faktisk er en brødblanding fra Finax. Det er utrolig smart, at have sådan en pakke stående i køkkenskabet, hvis man hurtigt og nemt skal bage en omgang hjemmebagte boller. Fuldkornsbollerne passer perfekt til denne quinoasalat, og vi spiste dem derfor som en del af tilbehøret sammen med det saftige kylling, som min mand stod for at tilberede, udenfor på grillen.
Quinoa kernerne fra Finax er økologiske, og jeg køber dem ofte i Føtex eller Bilka, men de fåes også engang i mellem på spot i Netto og Fakta. De er perfekte til denne lækre quinoasalat eller til at putte i dejen til fuldkornsbollerne.
- 100g økologiske quinoakerner fra Finax
- 2dl vand
- 1 tsk. salat
- 1 tsk. olie
- ¼ vandmelon
- et bundt ærteskud
- 10 mynteblade
- 1 forårsløg
- saften fra ½ citron
- ½ tsk. havsalt
- 100g fetaost
- Serveres f.eks. med fuldkornsboller fra Finax
- Skyld quinoa under rendende vand
- Kog dem i en gryde med vand, olie og salt i ca. 20min eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde
- Lad quinoakernerne køle helt ned inden de vendes i salaten
- Skær skralden af vandmelonen og skær det i mundrette tern
- Hak forårsløg og mynteblade
- Vend quinoa med ærteskud, forårsløg, mynteblade, vandmelon, salt og citron saft
- Drys med knust fetaost