Go Back
+ servings
Pizzasnegle
Print

Pizzasnegle med skinke

Servings 24 pizzasnegle

Ingredienser

Bløddej:

  • 50 g gær
  • 1 tsk. honning eller rørsukker
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 100 g fuldkornsmel (f.eks speltmel eller grahamsme)
  • 450 g hvedmel

Pizzasnegle fyld:

  • 300 g tomatsauce
  • 300 g skinke i tern (af god kvalitet)
  • 300 g revet mozzarella ost
  • æg til pensling

Sådan gør du

Bløddej:

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt fuldkorns mel, olivenolie og salt, og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og ensartet gerne på en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min

Pizzasnegle med skinke:

  • Rist skinke på en pande (dette trin behøves ikke)
  • Del dejen i fire og rul hver del dej ud i en stor firkant en ad gangen
  • Smør dejen med tomatsauce, skinke og ost og rul dejen til en pølse
  • Skær pølsen i skiver og placer hver pizzasnegl på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad pizzasneglene efterhæve under et klæde i ca. 30min
  • Pensl pizzasneglene med sammenpisket æg
  • Bag pizzasneglene i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min