Peanutbutter kylling

Peanutbutter kylling  Kylling i peanutbutter
Kylling med peanutbutter eller blot peanutbutter kylling er en hel ny smagsoplevelse i forhold til almindelig asiatiske retter.

Den nøddeagtige smag går sig bare rigtig godt til asiatiske retter, og af den grund bruger jeg ofte kokosmælk i sovsen. I denne opskrift er der dog også brugt peanutter, som virkelig løfter retten til helt nye højder. Helt generelt så elsker jeg det asiatiske køkken med de friske grøntsager som spidskål, forårsløg, chili og lime, og så elsker jeg at smage min asiatiske sovs til, med alle de lækre krydderrier, som harmonerer så godt med netop den verdensdel. Faktisk skal der meget få ingredienser og krydderrier til, at give en hverdagsret dybde og smag, og du kan sagtens variere din peanutbutter kylling til lige efter din smag.

Inspiration til opskrifter med peanutbutter: Kylling i peanutbuttersauce

Peanutbutter kylling eller kylling i peanutbutter!

Læs også gerne: Asiatisk kylling med karryFad med grøntsager og Kyllinge lasagne

I denne asiatisk inspireret ret med kylling er det især peanutbutter, som er det fremtrædende element. Dertil har jeg tilført kokosmælk, som giver en ekstra nødde og cremet smag til peanutbutter kyllingen. Alt ved retten er faktisk et hit, og både børn og voksne spiste med stor appetit, da jeg serverede det for familien den anden dag. Hvis man ønsker at give sin peanutbutter kylling endnu mere smag og kraft, så kan man fyre ekstra op for krydderierne, og måske tilsætte rød chili!

Peanutbutter kylling
 
Forfatter:
 
Peanutbutter kylling til ca. 4 personer:
Ingredienser
  • 4 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie/smør til stegning
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk ingefær
  • ca. 400g kylling skåret i strimler
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. peanutbutter
  • evt. jævning med maizena
  • salt og peber
  • serveres med nudler/ris og lime
Fremgangsmåde
  1. Snit forårsløg og hak hvidløg fint.
  2. Steg det i olie sammen med krydderierne.
  3. Tilsæt kyllingestrimler og steg kødet til det er gennemstegt.
  4. Skær peberfrugt i strimler og lad det stege med kødet et par minutter før kokosmælk og peanutbutter tilsættes.
  5. Lad det langsomt blive varmet op, og skru hurtigt ned for plusset igen når sovsen begynder at boble. På den måde undgår du, at sovsen skiller.
  6. Smag til med salt og peber og jævn evt sovsen med maizena, hvis du ønsker den tykkere.
  7. Server din peanutbutter kylling med f.eks nudler og skiveskåret lime.

 

3 kommentarer til “Peanutbutter kylling”

  1. Så glad for denne – en opskrift jeg gang på gang vender tilbage til 🙂 Blander det alm. karrypulver med lidt rød thaikarry når det bliver ristet af. Dejlig behageligt stærk 🙂 Tak for altid god inspiration

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *