Denne madplan, uge 40, byder på en fremragende dessert, som får mundvandet til at løbe. Udover det byder madplanen på fem lækre retter. Jeg håber, at denne madplan kan gøre næste uge en hel del nemmere.
Ugens madplan
Mandag
Suppe er en fantastisk ret, som passer perfekt, når vi går efteråret i møde. Denne suppe er en nem og klassisk vegetar suppe. Grøntsagssuppen er lavet på tomater, gulerødder, urter og andre rodfrugter.
Få fat i opskriften lige her: Grøntsagssuppe
Tirsdag
Lasagne er en rigtig hverdagsfavorit, og dette er ingen undtagelse. Kyllingelasagne smager dejlig mildt sammen med lasagneplader og den cremede bechamelsauce.
Få fat i opskriften lige her: Kyllingelasagne
Onsdag
Nakkekoteletter er et fantastisk stykke kød. I denne opskrift tilberedes nakkekoteletterne med tomat, krydderi, oliven og en sjat fløde. Dette skaber et lækkert, mørt og saftigt stykke kød.
Få fat i opskriften lige her: Nakkekoteletter i fad
Torsdag
Der findes et utal af smagfulde pastaretter, og denne opskrift byder på en dejlig en af slagsen. Pasta med oksekød passer perfekt ind i den travle hverdag. Retten tager blot 20 minutter, og så smager den herligt.
Få fat i opskriften lige her: Pasta med oksekød
Fredag
Burger er en helt klassisk fredags spise, som altid er en succes. Dog er denne burger ikke just den klassiske. Dette er nemlig en mexicansk burger, som både indeholder guacamole og stegte grøntsager.
Få fat i opskriften lige her: Mexicansk burger
Ugens bagværk
Kanelbrød er en uimodståelig dessert, som for alvor får mundvandet til at løbe. Bagværket består af et lækkert svampede brød, en smagfuld remonce og glasur på toppen.
Få fat i opskriften lige her: Kanelbrød
Indkøbsliste
Grøntsager
- Cherrytomater, 500 g
- Tomater, 200 g
- Små gulerødder, 3
- Løg, 3
- Rødløg, 3
- Fed hvidløg, 7
- Forårsløg, 1
- Porre, 1
- Basilikum, 5 blade
- Kviste timian, 2
- Friske krydderurter, til topping
- Frisk spinat, 200 g
- Skalotteløg, 4
- Svampe, 200 g
- Squash, 1
- Røde peberfrugter, 2
- Modne avokadoer, 2
- Koriander, 1 håndfuld
- Limesaft, 1 spsk.
Kød og fisk
- Kyllingebryst filet, 500 g
- Nakkekoteletter, 4
- Bacon i tern, 200 g
- Flankesteak, 500 g
- Hakket oksekød, 400 g
Køle- og frostvarer
- Madlavningsfløde, 750 ml
- Cremefraiche, til topping
- Smør, 360 g
- Mælk, 0,5 L
- Revet mozzarella ost, 100 g
- Fløde, 250 ml
- Oksekøds boullion, 1-2 dl
- Parmesan ost, til servering
- Æg, 3
- Sødmælk, 4 dl
- Gær, 50 g
Konserves
- Hakkede tomater, 2 dåser
- Tomatpure, 140 g
- Kalmara oliven, 100 g
Tørvarer
- Croutoner, til topping
- Hvedemel, 890 g
- Lasagneplader, 12 stykker
- Havreris, til servering
- Frisk spinat, 250 g
- Sukker, 40 g
- Brunfarin, 200 g
- Flormelis, 200 g
Krydderier og olier
- Olivenolie, 7 spsk.
- Salt, 1 tsk & til smagning
- Peber, til smagning
- Basilikum, 1 tsk.
- Timian, 2 tsk.
- Revet muskat nød, 1 tsk.
- Paprika, 4 tsk.
- Rosmarin, 1 tsk.
- Spidskommen, 4 tsk.
- Røget paprika, 2 tsk.
- Chiliflager, 1/2 tsk.
- Revet limeskal, 1 spsk.
- Oregano, 2 tsk.
- Cayenne peber, 1 knivspids
- Stødt kanel, 4 tsk.