Denne madplan uge 28 byder på herlige retter og et skønt bagværk. Ugens madplan inviterer både på vaskeægte klassikere og nye spændende retter, som har rødder i hele verden. Forhåbentligt vil denne madplan give inspiration til denne uge.
Ugens madplan
Mandag
Paprikagryde er en smagfuld gryderet, som har en cremet sauce og let røget smag. Denne opskrift er en anelse utraditionel, idet at flere grøntsager samt krydderier er tilføjet. Dermed skabes en formidabel gryderet, som giver fylde og næring.
Få fat i opskriften lige her: Paprikagryde med kylling
Tirsdag
Sandwich er et herligt måltid, som både er nemt og smager formidabelt. Denne asiatiske sandwich er et pragteksemplar. Asiatisk sandwich er en smagfuld sandwich, som giver et nyt twist til den ellers traditionelle sandwich.
Få fat i opskriften lige her: Asiatisk sandwich
Onsdag
Kikærtegryde er en fantastisk vegetarisk ret. Kikærtegryden har en cremet og lækker kokos sauce, som smager formidabelt. Retten er utroligt mættende, nærende og ikke mindst smagfuld.
Få fat i opskriften lige her: Kikærtegryde
Torsdag
Denne ret er en helt og aldeles klassiker, som er et hit i de fleste danske hjem. Spaghetti med kødsovs er en skøn hverdags ret for hele familien. Den danske udgave af spaghetti bolognese er dermed en klassiker, der altid nydes af store og små.
Få fat i opskriften lige her: Spaghetti med kødsovs
Fredag
Græsk farsbrød er et af mange fantastiske græske spise. Retten er spækket med smagfulde råvarer samt krydderurter, og udgør dermed et smagfuldt måltid. Det græske farsbrød er en herlig ret til hele familien.
Få fat i opskriften lige her: Græsk farsbrød
Ugens bagværk
Squashkage er et skønt bagværk, og især med en cremet vaniljefrosting. Den lækre, svampede og varme kage er en kage, der for mange bærer på dejlige barndomsminder. Den milde og krydrede skærekage er perfekt til eftermiddagskaffen eller en stille søndag.
Få fat i opskriften lige her: Squashkage med cremet vaniljefrosting
Indkøbsliste
Grøntsager
- Løg, 5
- Rødløg, 2
- Fed hvidløg, 12
- Champignoner, 250 g
- Rød peberfrugt, 1
- Aubergine, 1/2
- Chili, 1
- Gulerod, 1
- Blandet grøn salat, til servering
- Mellem store kartofler, 4
- Små kartofler, 1 kg
- Cherrytomater, 10
- Squash, 375 g
- Frisk spinat, 100 g
- Selleri, 200 g
- Citronsaft, 1 spsk.
Kød og fisk
- Kyllingekød, 225 g
- Kylling brystfileter, 2
- Hakket oksekød, 900 g
Køle- og frostvarer
- Madlavningsfløde 4%, 1/2 L
- Æblemost, 3 dl
- Ketchup, 2 spsk.
- Æg, 5
- Græsk yoghurt, 2 spsk.
- Mælk, 1 dl
- Fetaost, 150 g
- Smør, 175 g
- Hvedemel, 250 g
- Naturel flødeost, 300 g
Konserves
- Tomatpure, 90 g
- Chili sauce eller sur-sød-sovs, til servering
- Rød karrypasta, 1 spsk.
- Kikærter, 1 dåse
- Kokosmælk, 1 dåse
- Hakkede tomater, 1 dåse
- Oliven, 100 g
Tørvarer
- Ris, til to servering
- Brunfarin, 265.
- Baguette, 1
- Spaghetti, til servering
- Havregryn, 1 dl
- Valnødder, 100 g
- Flormelis, 200 g
Krydderier og olier
- Olivenolie, 6 spsk. & til smørelse
- Paprika, 2 tsk.
- Røget paprika, 2 tsk.
- Salt, 3,5 tsk & til smagning
- Peber, til smagning
- Chiliflager, 1/2 tsk.
- Senneps pulver, 1/2 tsk.
- Tørret oregano, 2 tsk.
- Tørret basilikum, 2 tsk.
- Tørret timian, 4 tsk.
- Kanel, 2 tsk.
- Nelliker, 1/2 tsk.
- Kardemomme, 1 tsk.
- Bagepulver, 2 tsk.
- Natron, 1 tsk.
- Vanilje, 1 tsk.