Denne madplan uge 19 indeholder herlige retter og et helt fantastisk bagværk. Ugens madplan byder på inspiration fra både det italienske og det asiatiske. Forhåbentligt vil denne madplan give inspiration og gøre hverdagen en hel del nemmere.
Ugens madplan
Mandag
Pastasalater er et fantastisk måltid, og kommer i et væld af variationer. Pastasalat med kylling er en smagfuld måltidssalat, som både er nem og hurtig at lave. Udover det er pastasalaten fyldt med herlige grønne elementer.
Få fat i opskriften lige her: Pastasalat med kylling
Tirsdag
Denne lasagne er en skøn vegetarlasagne, som smager formidabelt. Quinoalasagne minder utroligt meget om den klassiske italienske lasagne. Lasagnen er baseret på quinoa kerner og med de andre klassiske elementer, skabes en herlig spise.
Få fat i opskriften lige her: Quinoalasagne
Onsdag
Limemarineret kylling er en dejlig spise, som tager inspiration fra det asiatiske køkken. Retten er fyldt med masser af krydderier og et væld af grøntsager.
Få fat i opskriften lige her: Limemarineret kylling
Torsdag
Wraps er et herligt koncept, som blot tager få minutter. Disse wraps med tun er en virkelig smagfuld ret, og består af få ingredienser. Retten består af en skøn tunmousse, som er en perfekt måde at snige lidt ekstra fisk ind i dagligdagen.
Få fat i opskriften lige her: Wraps med tun
Fredag
Det indiske køkken har alt hvad hjertet begærer, og dette er en af dem. Vegetarisk curry er en indisk inspireret ret, som er helt og aldeles familievenlig, og nem at lave. Retten er rig på smag og udgør et skønt måltid.
Få fat i opskriften lige her: Vegetarisk curry
Ugens bagværk
Gulerødder er et fantastisk element i et væld af bagværk. Gulerodsbrud er perfekt til anledninger, men er også en herlig gnave- og sandwichbolle. Bollen er en luftig og blød bolle med en skøn sødme.
Få fat i opskriften lige her: Gulerodsbrud
Indkøbsliste
Grøntsager
- Rucola, 2 håndfulde + 50 g.
- Forårsløg, 2 bundt
- Agurk, 1/2
- Løg, 2
- Fed hvidløg, 4
- Squash, 1
- Aubergine, 1
- Revet ingefær, 1o cm.
- Blegselleri, 4 stængler
- Sukkerærter, 150 g.
- Koriander, til servering
- Purløg, 1/2 bundt
- Rødløg, 1/2
- Avocado, 1
- Gulerødder, 4
- Spidskål, 1/2
Kød og fisk
- Kyllingebryst, 4
- Bacon, 1 pakke
- Kylling, 1 / 1200 g.
Køle- og frostvarer
- Smør, 120 g.
- Mælk, 5 dl.
- Mozzarella ost, 50 g.
- Hønsebouillon terning, 1
- Cremefraiche, 1 spsk.
- Mayonnaise, 1 tsk.
- Grøntsagsbouillon terning, 1
- Gær, 50 g.
- Æg, 2
Konserves
- Grøn pesto, 2 spsk.
- Soltørret tomater, 1 spsk.
- Hakkede tomater, 400 ml.
- Tomatpure, 70 g.
- Limesaft, 2 spsk.
- Rød karrypasta, 3 spsk.
- Kokosmælk, 4
- Tun, 175 g.
Tørvarer
- Pasta, 400 g.
- Pinjekerner, en lille håndfuld
- Quinoakerner, 2 dl.
- Hvedemel, 540 g.
- Lasagneplader, 12
- Cashew nødder, til servering
- Tortillapandekager, 2 store
- Røde linser, 2 dl.
- Ris, til servering
- Sukker, 1 tsk.
- Solsikkekerner, 75 g.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 4 spsk. & til stegning
- Oregano, 2 tsk.
- Basilikum, 2 tsk.
- Timian, 2 tsk.
- Salt, 2 tsk & til smagning
- Peber, til smagning
- Revet muskatnød, 1/2 tsk.
- Sesamolie, 4 spsk.
- Gurkemeje, 2,5 tsk.
- Karry, 1 tsk.
- Stødt ingefær, 1 tsk.