Lagkagebunde  Lagkage og kaffe

Lagkagebunde gør en hjemmelavet lagkage til noget helt særligt. Og så er det samtidig ufattelig nemt at lave, og kræver ikke mange ingredienser fra køkkenskufferne. Alligevel har det taget mig 25 år, at lave nogle hjemmelavede lagkagebunde. Det er nemlig allerførste gang, at jeg har lavet lagkage, utrolig nok!

Lagkage  Lagkage med bær

Min mormors lagkagebunde

Jeg har igennem min levetid spist utrolig mange stykker lagkage, og hver eneste af dem, har været min mormors værk. Hun er nemlig den ukronede dronning af lagkager, og i hele min barndoms by, er hun kendt for sine smukke kager, med de hjemmelavede lagkagebunde. Derfor har det altid været hendes territorium, og noget jeg aldrig rigtig har turde begive mig ud i. Ihvertfald ikke indtil nu.

Denne gang har Finax nemlig givet mig en simpel udfordring som gik ud på, at bage en lagkage med hjemmelavede lagkagebunde. Og først her opdagede jeg som sagt, hvor utrolig nemt det er at fremstille. Det er derfor absolut ikke sidste gang, at jeg skal lave sådan en.

Ingredienser til lagkagebunde  Lagkage med creme

Lagkagebunde med Finax kage hvedemel

Selve anledningen er det helt nye produkt, som Finax netop har lanceret, og som jeg allerede har omtalt herinde på bloggen i opskriften på en hel klassisk chokoladekage. Produktet hedder “kage hvedemel” og det er som navnet hentyder, utrolig godt at bage med. Melet er lavet af dansk vinterhvede, der har et langt lavere indhold af gluten end almindeligt hvedemel, som man normalt bager brød med. I lagkagebundene som disse, gør kage hvedemelet bundene langt mere luftige og saftige. Hvilket er en kæmpe fordel, hvis man vil have sin lagkage til at løfte sig, og ikke mindst smage ekstra godt.

Inspiration til nemme kager: Muffins med æble og hasselnødder og krydderikage med varme krydderier

Lagkagebunde - nem opskrift
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Til 3 lagkagebunde:
 • 4 æg
 • 150g sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1,5tsk bagepulver
 • 150g kagehvedemel
Fremgangsmåde
 1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
 2. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt det i æggesnapsen
 3. Vend dejen godt rundt og hæld den i en smurt springform
 4. Pres dejen en smule ud til siderne, så der dannes en fordybning i midten
 5. af lagkagebunden
 6. Bag kagen i ovnen ved 180graders varme i ca. 30min
 7. Lad kagen afkøle helt inden den skæres ud i tre lagkagebunde

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.