Opskriften på æblemuffins er sponsoreret af Finax

Æblemuffins  Æblemuffins med kage
Jeg har netop indtaget den sidste æblemuffin. Lun, blød og utrolig smagfuld muffin med æbler, krydderier og hasselnødder. En formidabel efterårskage, som tilmed er utrolig nem at lave.

 Æblemuffins med hvedemel fra Finax

Finax har netop lanceret deres helt nye kage hvedemel, som nu kan købes i butikkerne. Noget som jeg for første gange prøvede at bage med i sidste uge, da jeg lavede min mormors æbletærte. En klassiker i mit efterårs køkken og bagehjerte. Disse æblemuffins er dog ikke bagt med det nye og utrolig lækre kagemel, men med Finax’ helt almindelige hvedemel, som også er rigtig godt til brød og boller. Derfor er netop dette hvedemel en fast grundsten i mit køkken. Lidt ligesom smør, mælk, æg og gær også er det. For tænk nu hvis, man pludselig fik lyst til at smække en smagfuld kage sammen eller et sprødt og saftigt brød. Man ved jo aldrig!

Opskrift æblemuffins  Muffins med æble

Æblemuffins med æbler fra mormors have

Som overskriften lyder har jeg endnu engang været på det obligatoriske æblerov i min mormors have, som nu bliver kaldt “oldemor” efter spiloppen er kommet til. Der er altså noget helt særligt over, at bruge hjemmedyrket frugter og bær i sit bagværk. Derfor har jeg også et kæmpe ønske om, at anskaffe mig en pålidelig bær- og frugtpusher her i nærheden af Odense, så jeg kan bage frugtkager som disse æblemuffins til hver en tid. Danske producerede æbler sammen med dansk produceret hvedemel fra Finax er altså i sandheden en god kombination!

Måske det også snart er tid til hjemmebagte muffins med brombær!

Ingredienser æblemuffins  Krydrede æblemuffins

Æblemuffins med hasselnødder
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 10 æblemuffins120g sukker
  • 2æg
  • 3 søde og modne (danske) æbler
  • 120g smør
  • 150g Finax hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vanilje
  • ½ tsk kardemomme
  • evt. ½ tsk. ingefær
  • Pynt:
  • en lille håndfuld hasselnødder
  • 1-2 røde æbler
Fremgangsmåde
  1. Pisk sukker og æg luftigt
  2. Riv æblerne groft og tilsæt det sammen med smeltet smør til æggemassen
  3. Bland hvedemel, bagepulver, kanel, vanilje og kardemomme godt sammen i en skål og vend de tørre ingredienser i kagedejen.
  4. Hæld dejen i tykke papirmuffins forme eller silikoneforme
  5. Skær æble i tynde både og pynt kagerne sammen med groft hakkede hasselnødder
  6. Bag de smagfulde æblemuffins i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 25min eller til kagerne er færdigbagte