.
Fajitas i bløde mexicanske pandekager er en fantastisk lækker ret, som jeg nyder at servere for min familie meget ofte. Eller rettere sagt min mand gør, for det er faktisk lige præcis hans specialitet at lave.
.
Fajitas med tortillas pandekager
Denne opskrift på fajitas er min kærestes yndlings ret. Han siger selv, at han kunne leve af det til uendelig tid, uden nogensine at blive træt af det. Jeg selv er blevet en smule træt af den sædvanlige oksekøds blanding i en tortilla, så jeg nyder også denne version, der er langt mere smagfuld og anderledes. Faktisk varierer vi ofte vores tortilla fyld, men vender ligeså ofte tilbage til denne opskrift, samt hjemmelavet guacamole. Intet mexicansk mad uden guacamole!
TIP: Vend Fajitas med tortillas chips og ost og få den lækreste nachos i fad, man kun kan drømme om.
.
Opskrift på fajitas med kylling
Jeg har desværre aldrig været i mexico, men i stedet har jeg været i Costa Rica, som også er et i mellemamerika, der deler ret meget samme madkultur som mexi køkkenet. Her lærte jeg især, hvordan man med krydderier og en masse grøntsager, kunne få kødet til at smage utrolig smagfuldt. Kyllingekød er jo i sig selv ret smags neutral, men i en opskrift, kommer den virkelig til sin ret.
Fajitas laver vi altid med peberfrugt, og da vi har børn, og de også skal have en chance for at spise med, så plejer vi at springe chilien over. Jeg vil dog klart anbefale, at tilsætte netop dette, hvis man godt kan lide, at det er en smule stærkt, og altså ikke har småbørn til at spise med. Det gør nemlig lidt ekstra godt ved ens fajitas.
- Saften fra en lime
- en spsk. rørsukker
- to spsk. olie
- tsk. stødt spidskommen
- en tsk. stødt koriander
- en tsk. røget paprika
- en tsk. sød paprika
- en knivspids peber
- 400g kylling inderfilet eller bryst
- en rød peberfrugt
- (og gerne en grøn peberfrugt også)
- to løg
- olie til stegning
- Serveres med tortillas pandekager, guacamole og fintsnittet spidskål snittet på panden
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og vend kyllinge strimlerne i marinaden.
- Lad kødet hvile i køleskabet i et par timer
- Skær løg og peberfrugt i skiver
- Steg først løg på en stor pande med en smule olie til de er bløde og glasagtige
- Tilsæt kylling og lad det stege, til det er gennemstegt
- Tilsæt peberfrugt og vend det i kødet i et par minutter på panden
- Varm tortillas og fyld dem med fajitas
2 kommentarer til “Fajitas med kylling og peberfrugt”
Mon ikke de 2 løg skal stå under ingredienser til selve fajita’erne og ikke under marinaden?
Jo, det har du helt ret i. Det er rettet 🙂