Kikærte spread med avokado

Kikærte spread er en herlig pålægsspise, og er en virkelig god og nem måde at få lidt ekstra grøntsager og bælgfrugter ind i hverdagen. Kikærte spreaden smager skønt som en dip til grøntsagsstænger, men fungerer også helt perfekt i en sandwich, pita eller på en skive ristet rugbrød.

Inspiration til andre dips: Hummus og Ærtedip

Opskrift på kikærte spread

Kikærtespread

Udskriv

Ingredienser

  • 330 g drænet kikærter
  • 30 g pinjekerner
  • 1 moden avokado
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • en lille håndfuld basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Klargør ingredienser og om dem i en foodprocessor og kør indtil du har en ensartet konsistens
  • Smag til med salt og peber

Spread med kikærter og krydderurter

Kikærter egner sig bare virkelig godt til at blive lavet om til en spread. Den kan bruges i mange forskellige sammenhænge både til frokost og aftensmad. Kikærterne er sprængfyldt med næring og velsmag, også giver de en fantastisk konsistens. I denne opskrift er der brugt kikærter på dåse, men du kan også sagtens bruge tørre kikærter, som du selv bløder op. Hvis du vælger denne løsning, så skal kikærter stå i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 timer, inden de skal koges. Kogetiden kan være meget varierende. Alt fra 15-45 minutter, så det er bare at holde øje undervejs og tjekke om de er helt møre.

Udover kikærterne får spreaden sin gode smag fra avokado. Den giver både opskriften sin flotte lysegrønne farve, men også en lækker, cremet konsistens. Pinjekerne giver kikærtespreaden en let nøddeagtig smag. Citronsaften giver noget syre og kant, og olivenolie bidrager med sin gode smag og gode fedtstoffer. Basilikum gør de andre råvarer selvskab og giver noget aroma til spreaden.

Det hele skal blot i en foodprocessor eller en blender, og skal køres indtil den er helt glat og cremet konsistens.

Inspiration til andre dips: Linsehummus og Haydari

Smagsgivere til opskriften

Krydderurter er skønne at bruge i sin spread opskrift, og giver hver deres variation til opskriften. Derudover er hvidløg, forårsløg, rødløg osv. også noget man kan eksperimentere med. Krydderier som spidskommen, cayenne peber og paprika ligeså . Sidst men ikke mindst kan man også bruge andre bælgfrugter eller bønner.

Opbevaring af kikærte spread

Denne kikærte spread kan holde sig en uges tid i køleskabet. Husk at opbevar det i en lufttæt beholder, så det holder sig frisk i længere tid. Du kan defor sagtens lave en stor portion, så du nemt lige kan hive den lækre, cremede spread ud af køleskabet.

Inspiration til andre dips: Guacamole og Tomatsalsa

Del på print

2 kommentarer til “Kikærte spread med avokado”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering