Kikærte spread Kikærte spread
Kikærte spread og andre opskrifter på spread med grøntsager, bælgfrugter, urter og krydderier, er en skøn pålægsspise, som vi gør os alt for lidt af i Danmark. Forhåbentlig vil det vinde mere frem de kommende år.

Vegansk kikærte spread

Spread med kikærter Kikærte spread med avokado

Det er helt klart den lidt mere “alternative” verden, hvor der er fokus på sundhed og veganske retter, som især er associeret med retter som kikærte spread. Hvilket sommetider gør, at mange andre som spiser kød, mælkeprodukter og alverdens andet animalsk, holder sig fra disse opskrifter. Lige præcis dette synes jeg, er utrolig ærgerligt. Der behøver ikke være modpoler på den måde. Godt nok spiser jeg meget lidt kød, da det simpelthen ikke smager mig lige så godt som grøntsager, pasta og kartofler, men derfor spiser jeg nu f.eks fisk flere gange om ugen, og kan af gode grunde også sætte pris på noget noget godt oksekød og kyllingekød, også. Min pointe er, at man skal spise kikærte spread fordi det smager virkelig skønt, og ikke pga. noget som helst andet.

Inspiration til veganske retter: Vegansk simregryde og Linsegryde med karry

Avokado spread Sund kikærte spread

Rugbrøds mad med kikærte spread

Kikærte spread kan minde om hummus, hvis det er dét man ønsker, at det skal gøre, men det kan også sagtens have smag og tekstur af noget helt andet. Jeg elsker hummus, men jeg kan også godt lide, at min spread adsiller sig for denne vidunder spise. Denne opskrift er ret simpel og børnevenlig, så den er perfekt at tage udgangspunkt i, når man skal finde sin egen yndlings version.

Af smage er alverdens krydderurter skønne at bruge i sin spread opskrift. Derudover er hvidløg, forårsløg, rødløg osv også noget man kan eksperimentere med ligesom krydderier som spidskommen, cayenne peber og paprika også er. Sidst men ikke mindst kan man bruge andre bælgfrugter, avokado og citrusfrugter.

Opskrift på spread med kikærter og avokado

Kikærte spread

Ingredienser

  • 1 moden avokado
  • 1 dåse kikærter
  • 50 g græskarkerner
  • saften fra 1/2 - 1 citron
  • 5 spsk. olivenolie
  • Smages til med salt og peber
  • Serveres med forårsløg og frisk basilikum

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne
  • Put alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker og blend til du får den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og peber
  • Server med forårsløg og basilikum

 

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)