Go Back
+ servings
Print

Karrysild

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Servings 4 personer

Ingredienser

Karrysild:

  • 2 æg
  • 200 g cremefraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 bundt purløg
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • smages til med salt og peber
  • 200 g marinerede sild, evt. gammeldags modning

Grønkålschips:

  • 100 g grønkål
  • 3 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Rugbrødsmad:

  • 4 stykker rugbrød
  • dild, purløg mm.
  • salt og peber
  • serveres med ekstra, kogte æg, agurk mm.

Sådan gør du

Karrysild

  • Kog æg til de er hårdkogte
  • Lad dem afkøle helt og skær dem i tern
  • Bland cremefraiche, mayonnaise, finthakket purløg og æble skåret i tern
  • Smag til med karry, gurkemeje, salt og peber
  • Skær sild i mundrette stykker og bland det i salaten eller server dem ved siden af

Grønkålschips:

  • Skyl grønkål grundigt og riv dem i mindre stykker
  • Vend dem grundigt i olivenolie og fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Drys med flagesalt og peber
  • Bag grønkålen i ovnen ved 160 graders varme i ca. 10min til grønkålen er stegt sprød

Rugbrødsmad:

  • Rist rugbrød og fordel karrysild på toppen
  • Top med friske urter og grønkålschips
  • Server evt. med ekstra, kogte æg, agurk skåret i skiver mm.