Kammerjunker – opskrift med vanilje

Kammerjunker  Hjemmelavede kammerjunker
Opskriften på kammerjunker er sponsoreret af Finax

Hjemmelavede kammerjunker med vanilje

Jeg har i flere år i træk, bagt mine egne kammerjunker fra tid til anden, når sommeren var over os og overskuddet lidt ekstra stort. Det er dog første gang, at jeg bager mine kammerjunker med en smule grahamsmel tilsæt dejen. Som altid er det mit skønne samarbejde med Finax, som får mig til at eksperimentere og udvikle mine grundopskrifter. Forsøget i denne opskrift på hjemmelavede kammerjunker er absolut ikke at gøre den søde og smørfyldte kammerjunk “sundere” ved at tilsætte grahamsmel, der indeholder et højt indhold af fibre. Nej det er nærmere at gøre noget ekstra for smagen og konsistensen, som jeg virkelig synes er fantastisk i denne opskrift.

Inspiration til bagværk: Den bedste gulerodskage, Kanelsnegle som kage og Hjemmelavede vafler

Hvis man ikke ligger inde med grahamsmel, så kan man sagtens bruge udelukkende finax’ almindelige hvedemel samt æg, smør og sukker som de små kager stort set udelukkende består af. Faktisk er det utrolig nemt, at bage sine egne kammerjunker, og min datter synes det er vældig sjovt, at trille de små kager til kugler, for efterfølgende at trykke dem en smule flade i hænderne.

Opskrift kammerjunker  Hjemmebagte kammerjunker

Opskrift på kammerjunker med grahamsmel

Det før omtalte grahamsmel fra Finax, er noget jeg er begyndt at integrere mere og mere i mit bagekøkken. Grahamsmel kommer fra hvede, men modsat almindeligt hvedemel så er grahamsmel malet på hele hvedekerner, som bevarer skal- og kim dele. Det er netop grunden til at grahamsmel ikke blot indeholder flere fibre men også langt mere smag.

Som alt andet af Finax’ mel, så er også deres grahamsmel selvfølgelig dansk produceret. Noget jeg virkelig nyder og sætter pris på, når jeg bager derhjemme sammen med min datter.

Ingredienser kammerjunker  Fremgangsmåde kammerjunker

Kammerjunker med vanilje
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 50 kammerjunker
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen.
  2. Skær vaniljestangen igennem og tilsæt vaniljekornene sammen med revet citron til melblandingen. Smulr smør i melet til der ikke længere ses nogle klumper.
  3. Tilsæt æg og ælt dejen sammen.
  4. Pak dejen ind i bagepapir, og lad den samle sig i fryseren i ca. 10min så den bliver lettere at arbejde med.
  5. Form små kugler af ca. 5g. Tryk dem en smule flade, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag dem i ovnen i ca. 18-20min i en 150graders forvarmet ovn (varmluft). Lad dem køle af på en rist, og nyd dem sammen med koldskål.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *