Kringle med æble og kanel

Hjemmelavet kringle  Hjemmelavet fletkringle
Opskriften på kringle indeholder reklame for Dansukker

Fletkringle med æble og kanel

Jeg har faktisk aldrig været så forfærdelig begejstret over bagerens kringler. Jeg synes faktisk godt, at den kan blive lidt for snasket, og så er dejen jo ofte en wienerbrøds dej fremfor f.eks. denne, som godt nok både indeholder en god sjat sukker og mel, men altså også en god andel hvedemel.

Og da min kære mand så udbrød, at ”den smager jo bedre end bagerens”, så blev jeg altså ret stolt. Måske det også er det lidt mere spændende fyld i form af æbler, kanel og brunfarin. En klassisk sammensætning som man simpelthen bare aldrig bliver træt af.

Kringle med æble og kanel  Hjemmelavet fletkringle

Kringle i samarbejde med Dansukker

Jeg tænker egentlig sjælendt over, at jeg bruger sukker i mange forskellige former, når jeg bager. Det er jo bare noget jeg altid har stående på min bagereol, og derfor noget jeg tager frem til de forskellige processer i bagningen.

Først og fremmest bruger jeg altid almindeligt hvidt Dansukker. Det tilsætter jeg sammen med gæret, så gærcellerne har noget at arbejde med. Cellerne skal nemlig bruge energi, hvorfor jeg faktisk altid tilsætter en form for sukker i mit bagværk lige meget hvor sunde og grove mine f.eks boller er. Det gør nemlig, at brød og kager hæver flot op.

Derudover bruger jeg også brunfarin fra Dansukker, som giver den her karakteristiske karamel og en smule røget smag. Jeg elsker faktisk brunfarin og alt bagværk der indeholder netop dette. Måske er dét netop grunden til, at jeg flyttede til Odense i sin tid – brunsvigerens hjemland.

Sidst men ikke mindst bruger jeg perlesukker fra Dansukker, som selvfølgelig giver ekstra med sødme på toppen af kagen, men som også giver kagens den flotte udseende. Sukkeret ligner nemlig ligesom navnet antyder, små sukkerperler.

Opskrift på hjemmelavet kringle

Kringle med æble og kanel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Dej:
 • 20g gær
 • 80ml mælk
 • 1 æggeblomme
 • 20g Dansukker hvid sukker
 • 1 tsk salt
 • ½ tske kardemomme
 • 300g hvedemel
 • 150g blødt smør
Remonce:
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i mælk og tilsæt æggeblomme og sukker
 2. Bland hvedemel, kardemomme og salt sammen og tilsæt det lidt ad gangen til mælken
 3. Ælt smør i dejen og ælt dejen glat og smidig
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 5. Bland smør med kanel, finthakket æble og brun farin
 6. Rul dejen ud til en stor firkant som fylder det meste af en bageplade
 7. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir
 8. Skær dejen op i hver side, men efterlad et sykke i midten hvor remoncen skal placeres
 9. Placer remoncen og fold dejstykkerne skiftevis ind over hinanden så kringlen bliver flettet
 10. Pensl med æggehvider og drys med perlesukker
 11. Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15-20min eller til den er blevet let gyldenbrun
Noter
Se evt. billedet nedenfor hvor det vises hvordan, at kringlen skæres op, inden den flettes.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.