Opskriften på kringle indeholder reklame for Dansukker
Fletkringle med æble og kanel
Jeg har faktisk aldrig været så forfærdelig begejstret over bagerens kringler. Jeg synes faktisk godt, at den kan blive lidt for snasket, og så er dejen jo ofte en wienerbrøds dej fremfor f.eks. denne, som godt nok både indeholder en god sjat sukker og mel, men altså også en god andel hvedemel.
Og da min kære mand så udbrød, at ”den smager jo bedre end bagerens”, så blev jeg altså ret stolt. Måske det også er det lidt mere spændende fyld i form af æbler, kanel og brunfarin. En klassisk sammensætning som man simpelthen bare aldrig bliver træt af.
Inspiration til opskrifter: Kanelkringle
Kringle i samarbejde med Dansukker
Jeg tænker egentlig sjælendt over, at jeg bruger sukker i mange forskellige former, når jeg bager. Det er jo bare noget jeg altid har stående på min bagereol, og derfor noget jeg tager frem til de forskellige processer i bagningen.
Først og fremmest bruger jeg altid almindeligt hvidt Dansukker. Det tilsætter jeg sammen med gæret, så gærcellerne har noget at arbejde med. Cellerne skal nemlig bruge energi, hvorfor jeg faktisk altid tilsætter en form for sukker i mit bagværk lige meget hvor sunde og grove mine f.eks boller er. Det gør nemlig, at brød og kager hæver flot op.
Derudover bruger jeg også brunfarin fra Dansukker, som giver den her karakteristiske karamel og en smule røget smag. Jeg elsker faktisk brunfarin og alt bagværk der indeholder netop dette. Måske er dét netop grunden til, at jeg flyttede til Odense i sin tid – brunsvigerens hjemland.
Sidst men ikke mindst bruger jeg perlesukker fra Dansukker, som selvfølgelig giver ekstra med sødme på toppen af kagen, men som også giver kagens den flotte udseende. Sukkeret ligner nemlig ligesom navnet antyder, små sukkerperler.
Opskrift på hjemmelavet kringle
- 20g gær
- 80ml mælk
- 1 æggeblomme
- 20g Dansukker hvid sukker
- 1 tsk salt
- ½ tske kardemomme
- 300g hvedemel
- 150g blødt smør
- 75g blødt smør
- 1 spsk. Kanel
- ½ modent æble
- 2 spsk. Dansukker brunfarin
- Pensles med æggehvider og drysses med Dansukker perlesukker
- Opløs gær i mælk og tilsæt æggeblomme og sukker
- Bland hvedemel, kardemomme og salt sammen og tilsæt det lidt ad gangen til mælken
- Ælt smør i dejen og ælt dejen glat og smidig
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
- Bland smør med kanel, finthakket æble og brun farin
- Rul dejen ud til en stor firkant som fylder det meste af en bageplade
- Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir
- Skær dejen op i hver side, men efterlad et sykke i midten hvor remoncen skal placeres
- Placer remoncen og fold dejstykkerne skiftevis ind over hinanden så kringlen bliver flettet
- Pensl med æggehvider og drys med perlesukker
- Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15-20min eller til den er blevet let gyldenbrun