Hjemmelavet müsli med havregryn

Hjemmelavet mÿsli Hjemmelavet müsli
Hjemmelavet müsli er et must i mit køkkenskab og sågar på mit køkkenbord. Jeg har faktisk altid en hjemmelavet mÿsli stående, af den ene eller den anden slags. Den er dog stort set altid honningristet og så bestående af en masse havregryn, nødder og kerner. Min müsli toppede jeg denne gang oven på natural yoghurt. Hvilket er helt enkelt, og som jeg kan lide det. For på den måde, kan man nemlig smage mÿslien allerbedst, synes jeg.

Inspiration til andet knas på skyr og yoghurt: Den bedste banangranola og Hjemmelavet granola med dadler

Honningristet hjemmelavet müsli

Mÿsli med yoghurt Hjemmelavet mysli

Opskrift på hjemmelavet müsli

Jeg bruger allerhelst grovvalset havregryn som hovedbestanddel i hjemmelavet granola, som det jo også hedder, når müslien er stegt i smør og honning. Hvis man ligger inde med finvalset havregryn, så kan det dog også sagtens bruges.

Jeg har eksperimenteret utrolig meget med hjemmelavet müsli, og denne version er helt perfekt med både smag og tekstur af nødder og kerner. Mandler er min favorit nød at bruge, og ligeledes er jeg glad for græskarkerner, som jeg også har brugt på disse billeder.

Hvis man ønsker, at få en rigtig crunchy granola variant, så kan man tilføje æggehvider til sin smør og honning blanding. Opskriften på min hjemmelavede quinoamÿsli rummer denne fremgangsmåde. Min mand er helt klart til denne slags müsli, altså hvor havregrynene klistrer endnu mere sammen og knaser endnu mere. Så hvis man er til dette, så kan førnævnte opskrift i den grad anbefales.

Yoghurt med mÿsli Mÿsli i glas

Glutenfri hjemmelavet müsli i samarbejde med Finax

Hjemmelavet müsli er også utrolig nemt at gøre til en glutenfri version, hvis man er tolerant overfor dette. I det tilfælde skal man blot købe en havregryn, der er glutenfri.

Ligesom alt andet havregryn, så er grynene 100% fuldkorn, hvilket sundhedsstyrelsen anbefaler, at man skal spise 75g af om dagen. Netop fuldkorn er noget af det jeg prioriterer aller højest, at min familie får nok af. Det giver nemlig en god mæthedsfølelse, og forebygger utrolig mange sygdomme som f.eks. diabetes, hjertekarsygdomme og visse kræftformer. Der er derfor al god grund til at spise havregryn og ikke mindst hjemmelavet müsli.

Spis din hjemmelavede mÿsli på yoghurt, koldskål, skyr, græsk yoghurt osv.

Hjemmelavet mÿsli

Antal 750 ml patentglas

Ingredienser

 • 50 g smør (kokosolie mm.)
 • 50 g flydende honning
 • 200 g grovvalset havregryn
 • 1/2 tsk. salt
 • 100 g nødder (mandler, hasselnødder mm.)
 • 50 g kerner og frø (græskarkerner, chiafrø mm.)

Sådan gør du

 • Smelt smør med honning i en gryde
 • Bland alle de tørre ingredienser sammen
 • Vend mÿsli blandingen godt rundt i gryden med smør og honning
 • Fordel mÿsli blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Rist mÿslien i ovnen på 160 graders varme (varmluft) i ca. 20min
 • Vend gerne mÿslien undervejs
 • Lad mÿslien køle helt ned på bagepladen beklædt med bagepapir så den bliver sprød
 • Opbevar mÿslien i en lukket beholder som f.eks et patentglas eller en kagedåse
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Del på print

10 kommentarer til “Hjemmelavet müsli med havregryn”

 1. Tak for opskriften! Har lige forsøgt mig med det, og ser frem til en smagesprøve i morgen tidlig.

  Havde dog ikke kalkuleret med mængden, så jeg tænkte en dobbelt portion ville være super… Måtte have gang i suppegryden… Haha :-D..

 2. Hej. Der står ikke noget om det skal på glas med det samme eller om det først skal køle af på bagepapir

 3. Lige sådan en opskrift jeg har ledt efter
  Jeg har kun blomsterhonning og ahornsirup.
  Ville du i det tilfælde anbefale at bruge ahornsirup?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering