Halloween opskrifter

Halloween hedder på dansk allehelgensaften og falder hvert år d. 31. oktober og er i irisk og engelsk keltisk traditionen datoen for deres nytår. Oprindeligt er halloween en keltisk tradition, hvor man fejrede overgangen fra sommer til vinter, samt at høsten var i hus. Samtidig er datoen og halloween også forbundet med en masse overtro. Kelterne troede på, at de døde på denne dag genopstod fra deres grave og vandrede hvileløst rundt blandt de levende inden de kom til dødsriget. Derfor gjorde man alt for at skræmme genfærderne væk med uhyggelige udklædning og skar lygter i roer og græskar. I dag er halloween stadig forbundet med uhyggelige udklædninger, men dog på en hyggeligere og festligere måde med ‘treack or treats’. Herunder er samlet en række opskrifter og aktiviteter du kan lave på halloween, for at fejre dagen.

Halloween opskrifter

Halloween ligger i efteråret, hvor græskar er i sæson. Derfor er det oplagt at lave en masse retter med græskar. Blandt andet en græskarkage, som du kan dekorere med et uhyggeligt edderkoppespind. Du kan lave små, spiselige edderkopper af figenstænger og giver dem øjne og ben med slik og chokolade. Eller hvad med småkager dekoreret med edderkopper? De smager herligt – hvis du altså tør spise dem.

Halloween aktiviteter

Græskar er ikke kun godt i madlavning. De fleste kender nok til, og har prøvet at lave, græskarlygter. Græskarlygterne virkelig hyggelige at lave både for børn og voksne, også er de virkelig fine at have stående i haven eller ved entreen og lyse op på de mørke dage.