Halloween småkager som edderkopper

Opskriften på halloween småkager formet som små edderkopper er sponsoreret af Castus
Halloween småkager  Halloween småkage
Disse (u)hyggelige små edderkopper er en fantastisk ide at kreere i slutningen af oktober måned, hvor den amerikanske højtid, halloween, hører hjemme.

Halloween edderkopper

Jeg kan godt fortælle jer, at min lille pige, den yndige 2,5-årige spilopmager, elskede disse halloween småkager, da jeg for nogle uger siden, lavede dem for første gang. I begyndelsen var hun endda en smule bange for dem, men hun er heller ikke helt tryg ved insekter og kryb endnu. Jeg tænker dog, at edderkoppesmåkagerne alligevel må være ret virkelighedsnære, hvis hun kan præstere at blive bange for dem.

Halloween edderkopper  Halloween kager

Halloween småkagerne er lavet i samarbejde med Castus

Småkagerne er lavet på blandt andet peanutbutter som gør, at de bliver sprøde udenpå og bløde inden i. På den måde kan man nemt sætte et edderkoppehovede i fordybningen af kagen. Som i nok kan regne ud, er dette hovede lavet af tørret frugt fra Castus. Jeg har benyttet en frugtrulle, som er utrolig godt til at bage eller lave halloween kreationer med. Hvis i ønsker flere gode ideer til halloween opskrifter eller DIY projekter, så kan dette hæfte fra Castus virkelig anbefales: Castus halloween hæfte

Jeg har efterhånden fundet ud af, at frugtrullerne kan bruges til det meste, ligesom Castus’ andre produkter også kan det. Udover bagværk så kan jeg også finde på, at skære en skive om aftenen og spise i stedet for andet sødt, og somme tider hakker jeg frugtrullen fint, og putter på min havregryn eller grød om morgenen. Begge dele smager virkelig skønt!

Frugtrullerne fra Castus fåes i flere forskellige smagsvarianter. “Nøddemixen”, som er den jeg har brugt i denne opskrift er sammen med frugtrullen med figen og dadel, dem jeg bruger mest i opskrifter. Variationen med blåbær er derimod min favorit når sukkertrangen melder sig, og jeg ønsker et sundere alternativ end slik og kager.

Halloween kage  Castus halloween småkager

Halloween småkager som edderkopper
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til cookies:
 • 100g blødt smør
 • 80g brun farin
 • 80g sukker
 • 1 æg
 • 100g peanutbutter
 • 120g hvedemel
 • 80g havregryn
 • ½ tsk. Bagepulver
 • ½ tsk. Salt
 • 100g mørk chokolade
 • Ingredienser til edderkop:
 • 1 pakke Castus frugtrulle (f.eks. nøddemix)
 • 100g mørk chokolade
 • en smule flormelis til glasur
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde cookies:
 1. Pisk smør, brunfarin og sukker godt sammen. Tilsæt æg og peanutbutter og pisk det nogle få sekunder. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig. Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne sammen. Lad evt. dejen hvile i køleskabet 20min, så den er lettere at arbejde med. Form kugler af ca. 30 gram og placer dem på en bageplade med bagepapir med god afstand til hinanden. Bag kagerne ved 190 graders almindelig ovn i ca. 6-7min. Tag kagerne ud og pres forsigtigt hul i kagen med bagsiden af en ske. Bag kagerne yderligere 6-7min og pres evt. hullet dybere når kagerne er færdigbagte. Lad dem afkøle helt på en rist.
 2. Smelt chokoladen og tegn små ben på kagerne. Rul frugtrullen til kugler af ca. 25g. Tegn øjne på kroppen vha. glasur og chokolade. Placer kroppen på kagen.

 

2 kommentarer til “Halloween småkager som edderkopper”

 1. Hvor mange edderkoppesmåkager bliver der ud af denne portion ?
  Bruger du smoothy eller grov peanutbutter ?
  Mange hilsner
  Kirsten L

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *