Indlægget indeholder reklame for Finax
Appelsinkage
Appelsinkage er nok ikke en af de mest moderne kager, jeg kan komme i tanke om, men ikke destomindre er den altså virkelig god og anbefalelsesværdig. Både fordi den er så nem at lave, men også fordi den smager helt klassisk godt – noget alle og enhver vil kunne lige. Og så er den altså også vældig pæn, med de bagte appelsiner på toppen, synes jeg.

Appelsin kageKage med appelsin

Appelsinkage i samarbejde med Finax

I denne opskrift på en helt klassisk appelsinkage, har jeg som altid brugt kage hvedemel fra Finax. Det er efterhånden i en stor mænge opskrifter herinde, at jeg nævner dette produkt, men det er altså også virkelig godt at bage med. Det har et lidt lavere indhold af gluten, som normalt er det vi rigtig godt kan lide i vores brød, men i kager forholder det sig en smule anderledes. Kage hvedemel gør derfor denne appelsinkage mere saftig og en smule svampet, hvilket jeg elsker ved bradepandekager, samt dem der bliver bagt i springforme. Der er simpelthen ikke noget værre end tørre kager.

Opskrifter på andre nemme kager: Chokoladekage i bradepande, Den bedste drømmekage og Gulerods kage med frosting

Ingredienser appelsinkageIngredienser til appelsinkage

Opskrift på appelsinkage

Appelsinkage
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 150g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. Vanilje sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3-4 store økologiske appelsiner
  • 100g blødt smør
  • 200g kage hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft
  2. Pisk sukker og æg hvidt og skummende
  3. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør godt rundt
  4. Skrald skallen af en hel appelsin, fint og pres saften fra selvsamme appelsin i dejen
  5. Tilsæt smør og rør dejen godt rundt
  6. Tilsæt kage hvedemel lidt ad gangen og rør dejen til en ensformig masse
  7. Smør en springform og skær nogle tynde skiver af en appelsin, som placeres i bunden af formen
  8. Hæld dejen i springformen og fordel det godt ud i siderne
  9. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30min
  10. Lad kagen køle af og vend den derefter ud på en tallerken eller kagefad