Millionbøf

Millionbøf

Millionbøf er en gammel klassiker, som er svær at komme udenom i det danske køkken. Retten er også en fabelagtig spise i en travl og hektisk hverdag, hvor tiden er knap. Derudover er opskriften nem at gå til, den er rig på smag og så er den billig at lave.

Inspiration til andre gryderetter: Paprikagryde med kylling og Chili con carne

Opskrift på millionbøf

Millionbøf

Millionbøf

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 laurbærblade
  • 1/2 tsk sort peber
  • 4 dl oksekødsboullion
  • olie til stegning
  • jævning
  • brun kulør
  • salt
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Svits løg og hvidløg i olie i en gryde til løgene bliver bløde og glasklare
  • Tilsæt kødet og svits det til det er gennemstegt
  • Tilsæt krydderierne og oksekødsboullion og lad det simre i ca. 30 min.
  • Jævn sovsen og tilsæt gerne noget kulør for at få en flot brun farve
  • Smag til med salt og peber
  • Server med kartoffelmos og pynt med purløg

Millionbøf opskrift

Smagsgivere i en millionbøf

Hvis en millionbøf, og gryderetter generelt, skal blive gode og smagfulde, så er det vigtigt at der bliver tilføjet en god mængde smagsgiver, der giver smag og kraft til retten. Dette skal man derfor ikke spare på. I denne opskrift er der brugt krydderier som peber og laurbærblade, samt oksekøds boullion, som er med til at give retten en dyb og intens smag, samt lidt kant fra peberen. Tilsmagningen af salt er et meget vigtig trin i tilberedningen, da salt går ind og forstærker smagene. Det kan være nødvendigt at jævne sovsen efter den har simret, for at den ikke bliver for flydende. Hvor tyk eller tynd man ønsker det, er en smagssag, så gør blot hvad du foretrækker. Et lille drys friske krydderurter på toppen er dog altid en god idé. Det er med til at give lidt friskhed og farve til retten. Her er brugt purløg, men persille er også velegnet til millionbøf.

Inspiration til andre gryderetter: Gullash og Mørbradgryde

Millionbøf med kartoffelmos

Hvad serveres der til millionbøf?

Her er millionbøffen serveret med kartoffelmos. Der kan godt være lidt uenighed om, hvorvidt retten skal serveres med mos, pasta eller ris. Heldigvis begår denne opskrift på millionbøf sig godt til alle tre. Ofte handler det nok om hvad man først er blevet præsenteret for eller hvad ens familie plejer at servere til.

Inspirationer til opskrifter: Hjemmelavet kartoffelmos og Syltede rødbeder

Tip: Poserede grøntsager, sprøde salater og syltede grøntsager er alt sammen noget, som passer sig rigtig godt til millionbøf med kartoffelmos.

Del på print

14 kommentarer til “Millionbøf”

  1. Jeg har lige prøvet opskriften her til aften. Persillen var det eneste, jeg undlod, og så knaldede jeg en ekstra buillonterning i, men ellers. 😀 Og det smagte vildt godt! Tusind tak for hjælpen.

  2. John Johansen

    Hvor ér det dejligt du ikke benytter tomatprodukter i opskriften!
    En misforståelse der alt for ofte ses.

    Grundlæggende består millionbøf jo kun af de samme ingredienser som hakkebøf med bløde løg: Hakket okse, løg og piskefløde.
    Selvfølgelig også salt, peber og oftest laurbærblade.
    Og, endelig, madkulør.
    Millionbøf skal være brun, gerne mørkebrun, som sovsen til klassisk dansk hakkebøf.
    🙂

    Mvh.

  3. Dorthe Karin Larsen-Hopkins

    Jeg lavede denne ret til frokost i dag, og brugte også 2 i stedet for 1 bouillon terning. Jeg bor i England, hvor man ikke kan få Maizena direkte i supermarkederne, men fandt noget corn flour, som jeg brugte i stedet. Det er bestemt en opskrift, som jeg vil bruge igen for det smagte rigtig rigtig godt!

  4. Hej Maria Vi er helt enige i opskriften -nem og enkel,smagfuld,som millionbøf bare skal være! Det Eneste,som er helt nyt for mig..og måske mange tænker det var da mærkeligt hun ikke kendte til det..det er HVIDLØG! Hvidløg i millionbøf har jeg Aldrig hverken fået serveret eller selv lavet,umiddelbart synes jeg ikke det ligesom “passer”med en brun sovs,men jeg er som altid meget åben for alt nyt,så jeg putter et par fed i næste gang og glæder mig til at smage det Tusind Tak

    1. Hej Solvej
      Du har da helt ret. Hvidløg er med sikkerhed en anelse for eksotisk til sådan en traditionel brun sauce. Jeg kunne nok bare ikke lade være – fordi hvidløg kun gør mad bedre, synes jeg 🙂

  5. Det er også super lækkert at koge 10 hvidløgsfed sammen med kartoflerne og mose dem med når kartoffelmosen tilberedes, det giver en dejlig mild hvidløgs smag til mosen som vores børn elsker
    Vh Merete

  6. Åh hvor godt at finde en praktisk opskrift på det vi voksede op med : Millionbøf!
    Sært, at gængse kogebøger ikke har denne simple tilberedning med. Det at der er laurbærblade og peberkorn i har gjort, at vi også har givet den navnet “Fattigmands-bankekød” – en meget elsket ret med kartoffelmos – rigtig god når man er lidt syg eller ved at komme sig – synes vi i vores familie ….. og smager rigtig godt med syltede asier til 😉
    Så tak for opskriften ( skipper nok hvidløg …. )

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering