Grydebrød lavet på surdej


Opskriften indeholder reklame for Valsemøllen og deres nye bageblanding, “surdejsboller”. Hvilket er bagværk med surdej lavet på den nemme måde.

Bagværk midt i krisetider

Hele Danmark er lukket ned midt i Coronakrisen og aldrig før har jeg bagt så meget bagværk, som jeg gør på nuværende tidspunkt. Det samme kan jeg se på min blog statistik at i også gør. Hvorfor denne nye bageblanding fra Valsemøllen kommer på det helt rigtige tidspunkt. Det er nemlig surdej lavet på den nemme måde. Du får det velkendte surdejsbrød med sprød skorpe, saftigt og sejt indre og så med de smukke luftbobler i midten.

Den nye bageblanding fra Valsemøllen, “surdejsboller” kan købes i Bilka, Føtex, Bilka to go, nemlig.com og Netto på spot sommetider. 

Surdejs opskrifter

Jeg er i den grad opvokset med hjemmelavet surdejsbrød. Min mor bagte altid hjemmelavet rugbrød af surdej, og jeg husker som barn, hvordan jeg hjalp min mor med at fodre surdejen siddende på køkkenbordet. Rugbrødet spiste jeg varmt, direkte fra ovnen, med smør eller nutella på, husker jeg. Det er skønt, hvordan bagning giver de hyggeligste barndomsminder.

Inspiration til bagværk: Bløde gulerods boller og Fiberrige grovboller

Hjemmelavet grydebrød med surdej

I stedet for de sædvanlige surdejsboller, så blev dejen tryllet om til et lækkert grydebrød. Bageblandingen kan bruges til meget forskelligt bagværk, og jeg har også nået at eksperimentere en smule med foccacia brød med surdej.

Grydebrød med surdej

Udskriv
Antal: 2 grydebrød

Ingredienser

Sådan gør du

  • Følg instrukserne som anført på pakken "Valsemøllen surdejsboller"
  • Del dejen i to og lad den hæve i køleskabet som anført på pakken
  • Tænd for ovnen på 250 graders varme hvor støbejerns gryden med låg er inde i ovnen under opvarmning
  • Tag gryden ud af ovnen når ovnen er varm og hæld dejen i gryden med det samme
  • Bag brødet i ovnen i 30min med låg på
  • Tag låget af gryden og bag brødet i yderligere 15min til brødet er gennembagt og let gyldent
  • Lad brødet køle af på en bagerist

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering