Græske hakkebøffer med tzatziki, græsk salat og ovnbagte kartofler er et virkelig skønt måltid. Både bøfferne, salaten, dressingen og kartoflerne er utrolig nemme at lave. Og så kan hele dette måltid også sagtens serveres for gæster en aften, hvor man ønsker at gøre lidt særligt ud af aftensmaden.
Inspiration til opskrifter: Tzatziki og Græske kartofler
Opskrift på græske hakkebøffer med tzatziki

Ingredienser
Græske kartofler
- 1 kg babykartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. rosmarin
- 1 tsk. timian
Græske hakkebøffer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. soltørrede tomater i olie
- 50 g fetaost
- 400 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. oregano
- 1 spsk. olivenolie
Tzatziki
- 1 agurk
- 4 dl græsk yoghurt, 2 %
- 1 fed hvidløg
Græsk salat
- 1 agurk
- 400 g tomater
- 1 rødløg
- 300 g oliven
- 100 g fetaost
- 1 tsk. oregano
Sådan gør du
Græske kartofler
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skyl kartofler grundigt, tør dem i et klæde og halver dem hvis de er for store
- Vend kartofler i olivenolie og krydderier
- Fordel kartoflerne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 30min eller til de er gennembagte og gyldne på overfladen. Dette afhænger af størrelsen på kartoflerne
Græske hakkebøffer
- Hak løg, hvidløg og soltørrede tomater fint
- Mos fetaost og rør osten med løg, soltørrede tomater, hakket oksekød, æg og krydderier. Bland farsen til den er ensartet
- Form fire græske hakkebøffer og steg dem på en pande med olivenolie ved middelhøj varme i ca 10 minutter på hver side til de er gennemstegte
Tzatziki
- Riv agurk groft på et rivejern
- Pres saften ud af agurken ved at placere det revet agurk i et rent klæde, snøre klædet omkring agurken, og lad saften dryppe ud. Gem gerne noget af agurkesaften
- Hak hvidløg meget fint, og bland hvidløg med revet agurk og græsk yoghurt
- Hvis konsistensen er for tyk, bland så noget af agurkesaften i til rette konsistens opnåes.
- Smag tzatziki til med salt og peber
Græsk salat
- Skær agurk og tomat i grove stykker og skær rødløg i fine skiver
- Bland grøntsagerne i en skål med fetaost og oliven
- Smag salaten til med salt og oregano.
- Lav evt. en olie eddike dressing ud af olivenolie og balsamicoeddike og hæld over salaten
Græsk mad – en smag af middelhavet
Græske hakkebøffer er en lækker og smagfuld ret, der bringer duften og smagen af Middelhavet direkte ind i dit køkken. De saftige bøffer har jeg lavet af hakket oksekød og så er de fyldt med skønne ingredienser som soltørrede tomater, fetaost og græske krydderier. Opskriften er enkel, men fuld af smag. Hakket oksekød blandes med æg for at binde farsen sammen. De soltørrede tomater tilfører en intens, sødmefuld smag, som komplementeres perfekt af den cremede og salte feta. Frisk eller tørret basilikum, oregano og timian giver bøfferne deres karakteristiske græske smagsprofil. Form bøfferne og steg dem på en varm pande, indtil de er gyldne og gennemstegte. Server dem med en frisk græsk salat, ovnbagte kartofler eller et stykke lunt fladbrød. Du kan også toppe bøfferne med en klat tzatziki for ekstra smag. Græske hakkebøffer er perfekte både til hverdagsmad og når du vil forkæle dine gæster med noget særligt. De er nemme at lave og fyldt med ingredienser, som de fleste elsker. Prøv opskriften og bring en bid af Grækenland hjem til dit eget køkken – nemt, lækkert og fyldt med solmodne smagsnuancer.
Inspiration til opskrifter: Græsk pastasalat
Bøffer med græske krydderier
Til bøfferne bruger jeg hakket oksekød, feta, soltørrede tomater, æg og krydderurter som basilikum, oregano og timian. Det synes jeg, giver en saftig og krydret bøf med tydelige græske smagsnoter. En god tzatziki fuldender retten. I stedet for olivenolie, bruger jeg agurkesaften til at give den rette konsistens og undgå, at dressingen bliver for fed. Tzatzikien laver jeg med græsk yoghurt, revet agurk, hvidløg og lidt salt – simpelt, men utroligt smagfuldt. Den græske salat er et frisk modspil til de varme græske bøffer. Her bruger jeg tomater, agurk, rødløg, feta og sorte oliven. En klassiker, der både ser indbydende ud og giver balance til retten. Salaten kan serveres som den er, eller med en simpel olie eddike dressing af olivenolie og balsamico eddike. Men på grund af den fede fetaost, så synes jeg ikke, at dressing behøves.
Inspiration til opskrifter: Græsk farsbrød og Græsk salat
Holdbarhed af græske hakkebøffer
Når du laver græske hakkebøffer med tilbehør som tzatziki og græsk salat, kan det være rart at vide, hvor længe resterne kan holde sig. Rigtigt opbevaret i køleskabet kan du sagtens nyde måltidet over flere dage. Græske hakkebøffer holder sig fint i op til 3-4 dage i en tætsluttende beholder i køleskabet. De kan nemt genopvarmes i ovn eller mikroovn, og smagen bevares godt. Tzatziki bør opbevares koldt og spises inden for 2-3 dage. Agurken afgiver væske over tid, så du kan røre tzatzikien op før servering for at bevare konsistensen. Den græske salat er bedst frisklavet, men kan gemmes i 1-2 dage. Jeg vil anbefale dig at tilsætte feta og oliven kort før servering, hvis du vil forberede salaten på forhånd. Undgå at tilsætte salt for tidligt, da det trækker væske ud af grøntsagerne. Sørg altid for at køle resterne hurtigt ned og opbevar dem i rene beholdere. Så kan du trygt nyde din græske middag igen.