Fyldte auberginer

Fyldte auberginer med oksekød og grøntsager kan både laves vegetarisk og med kød. Begge dele smager dejligt sammen med den bagte aubergine. Opskriften på fyldt aubergine nedenfor er med krydret kød, krydderier og tomat. Ligeledes deles der forslag til varianter af fyldet under opskriften.

Inspiration til opskrifter med aubergine: Moussaka og Vegetarisk moussaka

Opskrift på fyldte auberginer

Fyldte auberginer

Fyldte auberginer

Udskriv Pin

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 70 g tomatpure
  • smages til med salt og peber
  • 1 dl vand
  • parmesan ost til servering

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmeluft.Vask aubergine, skær dem på lang og udhul dem med en ske, og gem indholdet til senere.Hak indholdet fra auberginene fint og sæt til side.Placere dem på en bageplade klædt med bagepapir og bag dem i 15 min.Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med olie.Tilsæt kødet og steg det det er gennemstegt.Tilsæt tomatpure og auberginer indholdet, og ca. 1 dl vand.Smag til med salt og peber, og lad det simre i nogle minutterFyld auberginerne med kødfyldet.Bag dem i ovnen ved 200 graders varme i yderligere 20 min. Inden de serveres drys med revet parmasan.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  • Vask aubergine, skær dem på langs og udhul dem med en ske (gem grøntsagskødet til senere)
  • Placer de udhulede auberginer på en bageplade beklkædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15min
  • Hak løg og hvidløg og steg løgene bløde i en gryde med olivenolie
  • Tilsæt hakket oksekød og steg kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt tomatpure til gryden
  • Skær aubergine i fine tern og tilsæt auberginekødet til gryden
  • Tilsæt krydderier og ca. 1 dl vand
  • Smag til med salt og peber
  • Fyld de forbagte auberginer med fyldet og bag auberginerne yderligere 20min
  • Drys de fyldte auberginer med revet parmesan ost ca. 3min inden servering

Auberginer med fyld

Fyldt aubergine med oksekød

Det vigtigste element i denne opskrift på fyldt aubergine er, at auberginen skal bages rigeligt og ikke være underbagt. Hvis auberginerne er bagt for lidt, så er både konsistensen og smagen nemlig en helt anden, som langt fra kan anbefales. Derfor bliver grøntsagerne også for bagt i ovnen inden at auberginerne fyldes med oksekød. Lige inden servering drysses de med parmesan ost, som smelter over fyldet, og giver en cremet og let saltet smag til de fyldte auberginer.

Inspiration til opskrifter med aubergine: Bagt aubergine og Lakselasagne

Fyldt aubergine

Ingredienser til fyldte auberginer

Det saftige aubergine kød smager skønt sammen med virkelig mange forskellige råvarer. Både kød, grøntsager, bælgfrugter, ost og krydderurter kan fyldes i auberginerne efter behov og præferencer.

  • Oksekød: Hakket oksekød med koncentreret tomat og krydderier fra middelhavsområdet kan anbefales. Her tænkes på krydderurter som basilikum, timian og oregano.
  • Kyllingekød: Mexicansk udgave med kylling skåret i mundrette stykker, og stegt på panden i krydderier som spidskommen, oregano, paprika, chili mm.
  • Bælgfrugter: Kidneybønner, kikærter, hvide bønner og meget mere kan steges sammen med hakkede tomat og evt. fint revet grøntsager, og til sidst fyldes i aubergine.

Inspiration til grøntsagsrige opskrifter: Kyllingefrikadeller og Mexicansk lasagne

Aubergine som hovedret eller tilbehørs ret

I og med at disse bagte auberginer indeholder kød, så er de ret energitætte samt mættende. De fyldte auberginer er derfor uden tvivl et måltid i sig selv. Hvis man ønsker at gøre opskriften mere let, kan man tilsætte fyld af revet grøntsager, krydderier og hakkede tomater, som gør retten mere egnet som en tilbehørs ret.

Del på print

5 kommentarer til “Fyldte auberginer”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering