Indeholder reklame for Valsemøllen
Endelig er vi nået fastelavns sæsonen, og jeg synes næsten det virker til, at den starter tidligere og tidligere. Julen og nytåret var knap ovre, og så duftede bagerne af smørboller med creme, skum syltetøj og en masse i den dur. Jeg klager dog absolut ikke, for kalenderen havde kun lige skrevet slut januar, og så stod jeg allerede og bagte hjemmelavede fastelavnsboller med mine børn. Og det har vi så gjort et par gange siden da.
Fastelavnsboller med fuldkorn
Valsemøllen har endnu engang lanceret en helt ny bage blanding. Denne gang en bløddej, nemlig Fuldkorns boller. Bollerne har jeg bagt et par gange, og de er ligesom Valsemøllens andre brød blandinger, virkelig gode og ikke mindst nemme, som jo også er hele fidusen ved at lave hjemmebag på den måde. Tør ingredienserne er nemlig blandet sammen for en, og man skal derfor blot tilføje gær og vand, og så har man duften af hjemmebag i huset.
Som så mange andre af Valsemøllens produkter, så kan de trylles om til en masse andet lækkert, end man lige havde regnet med i første omgang. Det samme er tilfældet ved disse fuldkorns boller. Jeg fulgte fremgangsmåden bag på pakken, og lavede derefter en simpel vanilje creme, som jeg foldede bolledejen omkring. Dernæst bagte vi dem i ovnen, og spiloppen og jeg pyntede dem til sidst med glasur, krymmel og nødder, som var alt det som køkkenskuffen indeholdte. Et virkelig hyggeligt weekend projekt med sine børn.
Inspiration til bolle opskrifter: Chokoladeboller
Opskrift på grovere fastelavnsboller
Ingredienser
Dej:
- 1 pakke Valsemøllen "fuldkorns boller"
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- Æg til pensling
Vanilje creme:
- 2 dl sødmælk
- 1 æg
- 50 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse (maizena)
- 1 tsk. vanilje
Glasur:
- Flormelis
- Vand
- Frugtfarve
- Krymmel
Sådan gør du
- Følg instrukserne bag på pakken, Valsemøllen Fuldkorns boller
- Pisk æg og mælk sammen i en gryde under opvarmning
- Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje, og pisk til cremen bliver tyk
- Lad cremen køle helt ned
- Rul dejen ud og skær den i firkanter af 1 cm tykkelse og 5*5 cm i bredde
- Placer en spiseskefuld creme i midten af dejen og form fastelavnsbollen omkring
- Placer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med
bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse under et klæde - Pensl bollerne med sammenpisket æg
- Bag bollerne som anført på pakken, og lad dem køle helt ned inden de pyntes med glasur og krymmel
- Put flormelis i en skål og tilsæt koldt vand lidt ad gangen til den rette konsistens findes. Tilsæt evt. frugtfarve
- Pynt fastelovnsbollerne med glasur og krymmel
Inspiration til bage opskrifter: De bedste muffins med banan og Chokolademuffins med chokoladestykke