Laks med persille marinade

Skærmbillede-2016-02-09-kl.-09.51.57-660x400

Jeg elsker at søge efter ny inspiration til min madlavning, og jeg bruger ofte timevis om aftenen på, at kigge efter lækre opskrifter både i kogebøger, blogs, og på de sociale medier. Det bedste er dog, når familie, venner eller bekendte inspirerer mig ved tilfældige lejligheder. Denne ret er stærkt inspireret af min kære svigermor, som laver den bedste laks jeg nogensinde har smagt, toppet med en persillemarinade. Retten har derfor oprindeligt afrikanske rødder, men jeg har valgt at servere laksen med små kartofler, asparges, broccoli og forårsløg for at gøre den en smule mere nordisk og genkendelig. Dertil rørte jeg en yoghurt dressing med urter, sennep og honning, men en god hollandaise sovs ville absolut også være et foretrække her.

unnamed-2

Ingredienser:
– fire stykker laksefileter
– en citron
– en stor håndfuld persille
– et halvt løg
– 1 kg små kartofler
– et bundt asparges
– ½ broccoli hovede
– fire forårsløg
– olivenolie

Vask de små kartofler og kog dem i ca. 20min
Hak persille og løg fint (brug gerne en minihakker eller stavblender), og bland det med saften fra en citron, og 1 spsk. Olivenolie. Pensl bradepanden eller det ildfastefad med olivenolie, og placer laksen i fadet. Hæld persillemarinaden ud over laksestykkerne. Drys med salt.
Når de små kartofler er færdig kogte, placeres de sammen med laksen i bunden af bradepanden eller det ildfaste fad, og der drysses med salt. Vask broccoli, asparges og forårsløg. Broccoli skæres i små passende ”buketter”. Enderne af aspargesene skæres af, og de skæres derefter over på langs. Begge ender af forårsløgne skæres fra, og derefter skæres de også over på langs. Vend grøntsagerne i olivenolie og salt, og placer dem på en rist over laksen, eller i bunden af et ildfast fad.
Retten bages i ovnen ved ca. 200graders varme i ca. 20min

unnamed-3

unnamed

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.