Spidskålssalat Spidskålssalat med frikadeller
Denne spidskålssalat er fuldstændig fabelagtig. Kål salaten med æbler, avokado og cremet dressing går perfekt som tilbehørs ret til kartofler og alverdens forskellige kødretter. Den er cremet, saltet, sprød og sød. Hvilket vil sige, at den samlet set er ganske smagfuld.

Udover salaten med spidskål, så bestod måltidet også af kyllinge frikadeller med gulerod og græske kartofler med olivenolie og hvidløg.

Salat med spidskål og æbler

Spidskåls salat Salat med spidskål

Jeg kan næsten falde ned af stolen over en lækker salat, som er blevet kælet for på fuldstændig samme måde som et godt stykke kød. Her tænker jeg på en lækker og cremet dressing, som virkelig samler salaten til et enkelt måltid. Akkurat som i denne lækre spidskålssalat, jeg nu vil præsentere jer for.

Så længe man har spidskålen og creme fraise dressingen på plads i denne skønne spidskåls salat, så kan det ikke gå helt galt. Man kan derfor sagtens variere æble med for eksempel pære, samt tilsætte andre frø og kerner, alt efter hvad man lægger inde med. Jeg kan selv finde på, at hakke nogle nødder og drysse over spidskålssalaten, som giver en ekstra sprødhed til måltidet.

Inspiration til salater: Traditionel tomatsalat med mozzarella ost og Den bedste pastasalat med bacon

Opskrift på spidskålssalat

Salat med kål Frikadeller med salat

Spidskålssalat

Antal 4 personer

Ingredienser

Dressing:

  • 2 spsk. cremefraise
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citron saft
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. flage salt
  • evt. frisk kværnet peber

Salat:

  • 1 lille spidskål (gerne så grønt og frisk som muligt)
  • 1 spsk. frisk persille
  • 1 moden avokado
  • 2 modne æbler
  • 2 spsk. solsikkefrø

Sådan gør du

Dressing:

  • Hak eller mos hvidløg fint og bland det med de øvrige ingredienser til dressingen

Salat:

  • Skær spidskål fint og vend dressingen godt rundt i kålen
  • Skær avokado og æble i tern og drys udover salaten
  • Hak persille fint og drys udover salaten sammen med solsikkefrø
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Fokus på grøntsager i måltidet

Det glæder mig, at der især i de senere år, er blevet mere og mere fokus på grøntsager og gode råvarer generelt. Det har i sandheden ændret sig fra dengang jeg var barn, hvor man i højere grad valgte kødet som hovedpersonen, og dernæst grøntsagerne, kartoflerne, pastaen eller risen som bi roller. Tendensen er ihvertfald mere sådan nu, at man vælger en f.eks italiensk pastaret, og om der er kød eller ej i, er sådan set underordnet.

Det samme tænkte jeg også på, da jeg serverede denne spidskålssalat med avokado, røde æble og cremet dressing, at jeg faktisk ikke behøvede meget mere. Fordi spidskålen i sig selv var så smagfuld og fyldestgørende for måltidet. Jeg er dog ret alene om den holdning, for både min mand og børn slugte kyllinge frikadellerne i sig inden de nåede at række ud efter denne spidskålsalat. Da de så endelig nåede til den, så var de heldigvis også svært begejstret.

En grøntsags entusiast ligesom jeg selv, er Emma Martiny, der også har en skøn opskrift på spidskålssalat i hendes opskrift kartotek. 

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.