Rosinboller – bløde og luftige

Rosinboller  Rosin boller
Rosinboller af den hjemmelavede slags, er en fantastisk opfindelse. Jeg er faktisk sikker på, at de kan redde enhver kulde og regnvejs dag, og gøre den hundrede gange bedre.

Bløde og luftige rosinboller

Boller med rosiner  Boller med rosin

Endelig. Endelig regner det en smule, og hedebølgen har sluppet grebet om Danmark. Jeg skal nok fortryde dette udsagn, når vi når februar måned og alt har været mørkt og koldt længe, men nøj hvor har jeg savnet lavere temperaturer og en smule højere fugtighed i vores jord, luft og natur generelt.

Og så har jeg savnet mit køkken. Lysten til at stå og røre i kødgryderne, er simpelthen forsvundet, når vejret er for varmt, så derfor sprang jeg øjeblikkeligt ud i et bageprojekt, så snart de mørke skyer ramte vores himmel i Odense. Og rosinboller blev det til. Nogle bløde, luftige og smørfyldte boller, der kan spises bart som gnavebolle, men som også smager skønt med smør på, især.

Inspiration til bløde boller: De allerbedste bamseboller og bløde gulerods boller

Hvedeboller  Hvede rosinboller

Opskrift på rosinboller

Denne opskrift på rosinboller er pære nem, og det tager ikke bare sekunder at bikse sammen. Jeg bruger ikke overdrevent mange rosiner i mine hvedeboller, da jeg synes det godt kan blive en anelse for meget, men en smule, smager nu skønt. Hvis man ikke bryder sig om rosinboller, så kan man jo istedet tilsætte chokolade eller anden tørrede frugt. Tranebær kunne måske også være lækkert?

Rosinboller - bløde og luftige
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 50g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 æg
  • 100g blødt smør
  • 450-500g hvedemel
  • 75g rosiner
  • samt æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Tag smør og sødmælk ud af køleskabet og lad det stå til det bliver blødt og lunkent, inden du går i gang med at lave dejen
  2. Opløs gær, sukker og salt i sødmælk
  3. Tilsæt æg og smør og rør det godt rundt i mælken
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i ca. 5min
  5. Tilsæt rosiner og ælt det ind i dejen
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  7. Form rosinbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Lad rosinbollerne hæve lunt og tildækket under et klæde i ca. 30min
  9. Pensl med sammenpisket æg
  10. Bag bollerne i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 8-10min

 

Del på print

21 kommentarer til “Rosinboller – bløde og luftige”

  1. Har du nogen erfaring med at lave dejen hæve henover natten ? Evt på køl i stedet for 45 min ved stue temperatur ? Det ville gøre der lidt nemmere at havde dem færdig til morgenmaden ?

  2. Kære Maria.
    Jeg har skal i gang med at følge din opskrift, men først er jeg nødt til at rose din intro, for det er lige nøjagtigt sådan jeg føler det, år efter år efter år. Vel skrevet 🙂

  3. Sikke nogen fantastiske boller. Det blir ikke sidste gang de laves

    Jeg lavede lige et forsøg, jeg puttede
    1 1/2 tsk vanilje sukker i dejen og brugte den til kanelsnegle. De blev vellykket.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *