Rødbedesalat  Rødbedesalat med fetaost
Rødbedesalat er en virkelig undervurderet salat, og i det hele taget synes jeg, at rødbeden alt for ofte, bliver undgået, når der skal laves mad i de danske hjem. Rødbeder kan nemlig noget helt særligt udover at bidrage med den smukkeste røde farve.

Rødbedesalat med quinoa kerner

Jeg har selv spist alt for lidt rødbede i flere år. Jeg har nok syntes, at det var en smule besværligt at arbejde med i køkkenet, da den røde farve farver så meget, og så har beden også en helt særlig smag, der skal behandles helt anderledes end for eksempel guleroden, for at den smager godt. Men hvis det til gengæld lykkes, så er det altså virkelig en succes oplevelse. Fuldstændig ligesom denne rødbedesalat, jeg synes smager ualmindelig godt.

Inspiration til salater: Linsesalat med æble, Rødkålssalat med granatæble og Spidskålssalat med dressing

Rå rødbedesalat  Frisk rødbedesalat

Opskrift på rødbedesalat

Det er faktisk min mor, der fik min interesse for rødbeden vækket igen. Hun lavede en dag den mest fantastisk rødbedesalat, en dag vi var derhjemme at spise hele familien, og jeg spurgte straks efter opskriften. Rødbedesalaten indeholdte både sødme, surhed og sprødhed. Det vil sige alt det som jeg synes gør, at en salat bliver en fantastisk smags oplevelse.

Desuden elsker jeg også at drysse med fetaost på toppen af mine salater og også denne rødbede salat. Den fede og cremede ost er et godt supplement til den sprøde salat.

Opskrift rødbedesalat  Rødbede salat

Rødbedesalat med quinoa og fetaost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Rødbedesalat til ca. 4 personer:
  • 300g revet rødbede
  • 75g blandet salat
  • ½dl quinoa
  • 1 stor pære
  • 1 spsk. sort balsamico eddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • en lille håndfuld persille
  • 100g fetaost
Fremgangsmåde
  1. Riv rødbede groft på et rivejern
  2. Kog quinoa som anført på pakken og lad det afkøle
  3. bland rødbede med quinoa, blandet salat og pære hakket i tern eller skiver
  4. Bland dressingen sammen og vend rødbedesalaten heri
  5. Hak persille og drys urterne på rødbedesalaten sammen med fetaost

 

Lidt om rødbeden

Rødbeden betegnes egentlig som en knold og går under rødbedeslægten. Den kommer fra europa og har siden 1500-tallet haft en vigtig betydning i mange europæiske lande her især i øst europa. Senere hen er rødbeden blevet udviklet til foderroer og sukkerroer.

Derudover indeholder rødbeder ligesom andre grøntsager og rodfrugter en masse mikro næringsstoffer der gavner vores kroppe. Der er derfor al mulig grund til at spise rødbedesalat. Ikke mindst fordi det smager virkelig lækkert.