Hummus med hvidløg og spidskommen

Hummus Hummus ingredienser
Hummus er en fantastisk opfindelse fra det mellemøstlige køkken. Det er krydret, smagfuldt, cremet og ikke mindst det ekstra pift der sommetider skal til for at gøre en simpel hverdags ret ekstra god.

Hjemmelavet hummus

Det er absolut ikke kun til mellemøstlig mad, at vi spiser dippen eller dressingen lavet af de sunde og proteinrige kikærter. Jeg elsker at spise det som pålæg på mit rugbrød, som dip til mine grøntsagsstænger, eller som dressing til kød, salater og madbrød. Derudover kan en traditionel hummus varieres på utrolig mange måder. Jeg tilsætter ofte krydderurter, lidt cayennepeber og hvad jeg ellers lige føler for den pågældende dag, og dét smager godt hver eneste gang.

Det er dog altid vigtigt når man laver hummus, at bruge en god og ikke mindst mild olivenolie. Ellers bliver olien simpelthen alt for fremtrædende i kikærtecremen. Det letteste er nok, at prøve sig frem undervejs. Ligesom der også skal smages til med salt, spidskommen og citronsaft alt efter hvor stærk og smagfuld man ønsker sin humus.

Inspiration til andre smagfulde dips og dressinger: Hjemmelavet guacamole og Sød og krydret karrydressing

Hjemmelavet hummus Kikærter til hummus

Opskrift på hummus med hvidløg

Hummus

Udskriv Pin
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. lys tahin
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/4 dl. citron saft (ca. saften fra en citron)
  • 1/4 dl. vand
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • salt

Sådan gør du

  • Skyl kikærter grundigt og blend dem fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med tahin, olivenolie, vand og citrosaft
  • Tilsæt hvidløg og krydderier og blend dressingen ensartet
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
  • Tilsæt ekstra vand eller citronsaft hvis konsistensen er for tyk

Kikærter

Hovedingrediensen i humus er som nævnt tidligere de fantastiske små kikærter, der oprindeligt er en plantes frø. Udover de høje mængder af protein, som gør den utrolig god i det vegetariske køkken, så indeholder kikærter også en god portion fibre og ikke mindst vitaminer og mineraler. Hvis man ønsker at gøre sin hummus endnu “sundere” eller ihvertfald kaloriefattigere, så kan man reducere mængden af olivenolie og i stedet tilsætte en smule mere vand. Et andet forslag er, at tilsætte urter eller grøntsager som spinat, der også er utrolig vandholdige, og derfor gør den smagfulde hummus endnu mere cremet uden for meget olie.

Jeg smager ofte min hummus til med både spidskommen, citronsaft, hvidløg, cayennepeber, tahin og koriander. Og ofte er er over minihakkeren uden nogen som helst afvejning. Jeg smager mig blot til undervejs indtil både den rette konsistens og smag er nået.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering