Kylling i karry med æbler

Kylling i karry  Opskrift kylling i karry
Kylling i karry er en hverdagsfavorit i de fleste danske hjem. Både de hjem der kun tæller voksne, men i særdeleshed også dem, hvor børnene fylder pladsen. Hjemme hos os falder ris retten ihvertfald i utrolig god jord.

Kylling i karry – en hverdags favorit

Af ovenstående årsag syntes jeg også, at min blog simpelthen måtte rumme denne opskrift på kylling i karry. Det er jo pære simpelt at lave, og kræver hverken mange ingredienser eller de store penge op af pengepungen – alt hvad en hverdags favorit ret skal indeholde.

Denne opskrift på kylling i karry er fuldstændig den samme som jeg bruger, når jeg laver ristaffel. I ved retten hvor man drysser med en overflod af knas, sødt, surt og salt i alverdens farver. Hvor retten stammer fra ved jeg ikke, men intet af den virker specielt asiatisk.

Kylling i karry med ris  Kylling i karry ingredienser

 

Inspiration til opskrifter med kylling: Indisk curry med kokosmælkPasta med kylling i hvidvin og Kylling i paprika

Opskrift på kylling i karry

Når jeg laver min kylling i karry, så tilsætter jeg altid et hakket modent æble til sovsen. Det er noget jeg husker, at min mor gjorde som barn, og det har jeg altså ladet gå videre. Æblet giver en rigtig god sødme til retten, og smager utrolig godt sammen med den krydrede karry smag.

Til kylling i karry passer ris sig utrolig godt, men man kan også eksperimentere med perlebyg eller en grovere ristype. Jeg vælger sommetider vilde ris. Dette er egentlig mest for udseendets skyld, da jeg synes det ser utrolig godt ud, sammen med den gule sovs, lidt fint hakket æble og så nogle grønne urter. Hvis i ikke kan lide at pynte jeres mad som mig, så er det blot at droppe dette trin. Selv min kære mand synes også, at det sommetider kan blive for meget af det gode.

Kylling i karry med ris
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 4 personer:
 • 2 løg
 • 1-2 spsk. karry
 • olie eller smør til stegning
 • 1 modent sødt æble
 • 400-500g kylling
 • 0,5L mælk (gerne sødmælk)
 • salt og peber
 • maizena til jævning
 • Evt. persille, hakkede æbler og hampefrø til drys
 • Serveres med ris
Fremgangsmåde
 1. Hak løg og æble fint
 2. Svits det i en gryde med olie og karry til løgene er blevet bløde
 3. Skær kylling i tern og steg det i gryden til det er gennemstegt
 4. Tilsæt mælk og lad det langsomt koge op så sovsen ikke skiller
 5. Smag til med salt og peber
 6. Jævn sovsen med maizena og lad den gerne stå og simre i en halv times tid

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *