Børnevenlige rugboller med chokolade


Opskriften på børnevenlige rugboller indeholder reklame for Valsemøllen

Hele året rundt er jeg glad for rugboller til madpakke, turen eller fryseren, hvor jeg indimellem luner en bolle direkte fra. Jeg varierer dem altid forskelligt. Nogle dage med chokolade, andre dage med nødder og sommetider med hele baduljen blandet sammen. Fuldstændig som i opskriften nedenfor i samarbejde med Valsemøllen, der både indeholder tranebær, hvidchokolade, mørk chokolade og nødder. Hvis det er omkring den søde juletid, kan man sågar tilsætte lidt krydderier som kanel, ingefær, kardemomme, nelliker osv., og gøre rugbollen endnu mere krydret og smagfuld.

Inspiration til bolleopskrifter: Bløde grovboller og De bedste og sundeste morgenboller

Opskrift på snack rugboller

Rugboller

Udskriv
Antal: 12 rugboller

Ingredienser

  • 1 pakke Valsemøllen softkerne rugbrød
  • 2 pakker tørgær (følger med rugbrøds blandingen)
  • 7,5 dl vand
  • 100 g mælkechokolade knapper
  • 100 g hvide chokolade knapper
  • 100 g tranebær
  • 150 g nødder

Sådan gør du

  • Bland tørgær med mel blandingen fra rugbrødsblandingen
  • Tilsæt vand og ælt dejen godt sammen
  • Tilsæt chokolade og tranebær og bland dejen godt sammen
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Form bollerne vha. hænderne og vend dem i finthakkede nødder
  • Placer rugbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til bollerne bliver let gyldne

Madpakkeboller med rugmel

Man kan sagtens bage sine rugboller fra bunden af med hjemmelavet rugbrødsdej, men jeg synes nu også, at Valsemøllen og deres mange rugbrøds blandinger, gør det virkelig godt. Bollerne bliver utrolig bløde og luftige, så selvom de er bagt med rugmel og derfor en god mængde fibre, så er de stadig meget børnevenlige.

Valsemøllen har flere forskellige produkter i denne kalibre af rugbrøds blandinger, der tæller solsikkerugbrød, grovkernerugbrød, kernerugbrød, og softkernerugbrød, som børnene og jeg har brugt i denne omgang.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering