Bananmuffins med blåbær

bananmuffins med blåbær

Bløde bananmuffins med blåbær og en god smag af vanilje, er virkelig en perfekt muffin i mine øjne. Jeg er sikker på, at jeres kære vil have det på samme måde. Så prøv endelig opskriften på disse nemme kager med ganske få ingredienser.

Inspiration til kageopskrifter: Muffin grundopskrift og Bananmuffins

Opskrift på bananmuffins med blåbær

bananmuffins med blåbær

Bananmuffins med blåbær

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 12 muffins

Ingredienser

 • 3 æg
 • 120 g sukker
 • 200 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 2 modne bananer
 • 125 g smør
 • 100 g blåbær

Sådan gør du

 • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
 • Bland de tørre ingredienser sammen, og tilsæt dem til æggemassen
 • Mos bananer grundigt, og vend mosen i kagedejen
 • Smelt smør til det er fingervarmt og rør det i dejen sammen med blåbær
 • Fordel kagedejen i 12 muffinsforme og bag kagerne ved 175 graders varme i ca. 15-20min

Nemme kager med banan og blåbær

Hvis jeg skal have gæster, eller min kæreste får lokket mig til at bage kage til hans studieklasse, så er det ofte bananmuffins med blåbær, som jeg bager. Og faktisk var netop disse muffins dem, som jeg havde med til min datters 1 års fødselsdag nede i vuggestuen. Alle børnene og også pædagogerne, var vilde med de små og lækre bananmuffins, og jeg lovede derfor også, at det ikke var sidste gang, at jeg ville bage kage til dem.

Inspiration til kageopskrifter: Brombærmuffins og Blåbærmuffins

Hjemmelavede muffins

Jeg har udviklet en opskrift, der er super nem, og hvor ingredienserne samtidig ofte er at finde i køkkenskabene. Hvilket selvfølgelig altid er et foretrække. Kagerne kan desuden ændre smag og udseende hvis man tilsætter f.eks. hakket mørk chokolade, nødder eller andre bær end blåbær, som er nogle af mine favorit variationer. Ovenstående opskrift er derfor en grundopskrift, men det kan virkelig anbefales at prøve lidt forskelligt af. Billedet af bananmuffins ovenfor er således med friske blåbær, men frosne bær kan også sagtens bruges, hvis man er udenfor sæson.

Ligeledes ville det selvfølgelig være utrolig lækkert, hvis man lå inde med en hel vaniljestang, og dermed kunne tilføre friske vaniljekorn til sin muffinsdej. Det er dog ikke altid, at jeg netop har sådan en vaniljestang i min bageskuffe. Almindelig vaniljepulver eller vaniljesukker, kan selvfølgelig også bruges, hvilket jeg som sagt også gør meget ofte.

Frugtmuffins med banan

Hvis i iøvrigt er til den helt klassiske bananmuffins opskrift, som også indeholder hakket chokolade, så vil jeg på det kraftigste anbefale jer alle, at stikke hovederne forbi denne opskrift. Lige præcis denne opskrift har jeg linket til ovenfor.

4 kommentarer til “Bananmuffins med blåbær”

 1. Hej Maria
  Skal til bedsteforældre dag i skolen og vil bage dine muffins. Dur det at lave dem dagen før uden at putte dem i fryseren ??

  1. Hej Mette

   Mit svar kommer helt sikkert for sent. Det må du undskylde. Men hvis du skal lave dem igen, så ville jeg ikke fryse dem ned, hvis det blot er dagen før. Jeg ville blot opbevare dem i køleskabet, og så tage dem ud nogle timer før de skal serveres.

   Mvh Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering