Bananmuffins med blåbær og vanilje

Bløde bananmuffins med syrlige blåbær og en god smag af vanilje, er virkelig en perfekt muffin i mine øjne. Jeg er sikker på, at jeres kære vil have det på samme måde.

Bananmuffins med syrlige bær

Bananmuffins

Hvis jeg skal have gæster, eller min kæreste får lokket mig til at bage kage til hans studieklasse, så er det ofte bananmuffins, som jeg bager. Og faktisk var netop disse muffins dem, som jeg havde med til min datters 1 års fødselsdag nede i vuggestuen. Alle børnene og også pædagogerne, var vilde med de små og lækre bananmuffins, og jeg lovede derfor også, at det ikke var sidste gang, at jeg ville bage kage til dem.

Muffins opskrifter: Brombærmuffins med vanilje, Blåbærmuffins med chokolade og Sommermuffins med hindbær 

Hjemmelavede bananmuffins

Jeg har udviklet en opskrift, der er super nem, og hvor ingredienserne samtidig ofte er at finde i køkkenskabene. Hvilket selvfølgelig altid er et foretrække. Kagerne kan desuden ændre smag og udseende hvis man tilsætter f.eks. hakket mørk chokolade, nødder eller blåbær, som er nogle af mine favorit variationer. Nedenstående opskrift er derfor en grundopskrift, men det kan virkelig anbefales at prøve lidt forskelligt af. Billedet af bananmuffins ovenfor er således med friske blåbær, men frosne bær kan også sagtens bruges, hvis man er udenfor sæson.

Ligeledes ville det selvfølgelig være utrolig lækkert, hvis man lå inde med en hel vaniljestang, og dermed kunne tilføre friske vaniljekorn til sin muffinsdej. Det er dog ikke altid, at jeg netop har sådan en vaniljestand i min bageskuffe. Almindelig vaniljepulver eller vaniljesukker, kan selvfølgelig også bruges, hvilket jeg som sagt også gør meget ofte.

Min klassiske bananmuffins opskrift

Hvis i iøvrigt er til den helt klassiske bananmuffins opskrift, som også indeholder hakket chokolade, så vil jeg på det kraftigste anbefale jer alle, at stikke hovederne forbi denne opskrift: De bedste bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med blåbær
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 12 bananmuffins:
  • 200g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 2 modne bananer
  • 120g sukker
  • 1 spsk. Vanilje sukker
  • 125g Smør
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og sukker hvidt så det samtidig får et skummende udseendet.
  2. Smelt derefter smør og mos bananerne.
  3. Tilsæt smør, bananmos og de øvrige ingredienser til æggemassen og vend det forsigtigt rundt. Fordel til muffinsdejen i muffins formene, og bag dem ved 200° i en forvarmet ovn 18-20min (varmluft).

 

2 kommentarer til “Bananmuffins med blåbær og vanilje”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.