Bagt søde kartofler Bagte søde kartofler
Opskriften på bagte søde kartofler med kylling indeholder reklame for Frijsenborg

Søde kartoffel er en fantastisk spise, også selvom ingrediensen ikke har været kendt i den danske madkultur særligt længe. Jeg mindes ihvertfald, da den rigtig fandt sit indtog i de danske supermarkeder, og mange af os begyndte at lave søde kartoffel fritter og hjemmelavet pizza med søde kartoffel.

Bagt søde kartoffel med mexicansk fyld

Søde kartofler bagt i ovnen Kartofler bagt i ovnen

Kartoflen stammer fra Sydamerika, men trods sit navn, så er den ikke i familie med den almindelige kartoffel, som vi så ofte spiser i Danmark. Søde kartofler er en rodfrugt, og tilhører familien “snerle familien“. De bruges i enormt mange mexicanske retter, og smager skønt sammen med især kyllingekød. Derfor var det også oplagt, at jeg i samarbejde med Frijsenborg, udviklede en opskrift på bagt sød kartoffel med mexicansk fyld, til jer.

Frijsenborg arbejder med respekt for naturen. Det vil sige, der tages hensyn til naturen, og minimering af CO2, spiller en central rolle.

“På Frijsenborg Biogas omdannes strøelsen fra Frijsenborgs kyllingestalde til gas sammen med halm og afgrøder fra egne marker. Gassen er ISCC-certificeret og bruges til opvarmning. Restproduktet fra biogasanlægget bruges til at gøde markerne med. Der er derfor ikke noget affald, der skal destrueres fra produktionen”

Søde kartofler Søde kartofler i ovn

Kylling udskæring

Frijsenborg herregårdskyllinger kan bruges til både denne udgave med kylling skåret i tern, men også i en version, hvor man laver “pulled chicken” og fylder den bagte søde kartoffel med. Dette smager også herligt især sammen med røget paprika og en anelse caynnepeber.

I forhold til udskæringer så kan alt bruges. Jeg har dog for vane, at bruge inderfileter fra Frijsenborg til de fleste af mine retter. Kødet bliver mere mørt og så er de også nemmere at skære i mundrette bider, synes jeg. Hvad man bruger i sine bagte søde kartofler er dog lige meget. Det hele smager skønt.

Opskrift på bagte søde kartofler

Bagt sød kartoffel

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 mellemstore søde kartofler
  • 2* 260g kyllinge bryst eller inderfilet
  • 1 spsk. mexicansk krydderi
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150 g cheddar ost
  • 100 g nachos chips
  • 2 avokado
  • 2 lime
  • Håndfuld friske koriander
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Vask og skrub søde kartoflerne grundigt
  • Bag dem i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 45min. Prik hul i kartoflerne for at se om kartoflerne er bagt møre.
  • Pensl kylling med olie og mexicansk krydderi og bag kyllingebrysterne i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i 15-30min alt efter om det er inderfileter eller kyllinge bryster.
  • Knus chipsene en anelse og bland dem med cheddarost og kylling skåret i tynde skiver
  • Halver kartoflerne og fordel kyllinge blandingen på kartoflerne
  • Bag søde kartoflerne yderligere 5min til osten er smeltet
  • Server kartoflerne med avokado, lime og friske koriander
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page