Bagt kartoffel kan serveres på utrolig mange forskellige måder, og kan ligeså varieres i det uanede. Denne version af bagt kartoffel er med kartoffelmos, forårsløg og bacon. En perfekt kombination af kartoffel, kød og urter, som både kan bruges som tilbehør til aftensmaden, men også som en decideret ret i sig selv.
Med denne opskrift vil en simpel kartoffel nemlig tage al opmærksomheden på din tallerknen. Den går sig perfekt f.eks ved siden af et stykke grillet kyllingebryst, som vi spiste her til aften. Ellers kan denne opskrift på bagt kartoffel også sagtens opgraderes med flere urter, grøntsager eller kød. Jeg håber i kan lide det lige så meget som min familie. God weekend!
Opskrift på bagt kartoffel
Læs også gerne: Sundt grøntsagsfad, Rodfrugter bagt i ovnen og Hjemmelavet mørbradgryde
- 4 bage kaftofler
- 60g smør
- 120ml fløde
- en pakke bacon
- 1 forårsløg
- salt og peber
- Vask kartoflerne rene, og placer dem i et fad, hvor du hælder en smule smeltet smør over (ca. 10g). Bag dem derefter i ovnen ca. 55min ved 180grader.
- Når kartoflerne er bagte, så udhuler du dem med en ske, og blander kartoffelmassen sammen med smeltet smør og fløde.
- Derefter moses det sammen, og smages til med salt og peber.
- Placer nu mosen i de udhulede kartofler.
- Til sidst steger du bacon, som du pynter kartoflerne med sammen med forårsløg. Velbekomme!