Stegte ris med kylling  Stegte ris
Min svigermor laver de bedste stegte ris, man kan forestille sig. De er saftige, bløde, smagfulde og proppet med forskellige grøntsager og krydderier. Jeg har prøvet at efterligne hendes stegte ris en smule, også selvom det næsten er en umulig opgave.

Hemmeligheden er helt sikkert, at man skal bruge mere olie end man tror. Det er ihvertfald min kærestes hypotese, og han mener endda, at jeg stadig bruger for lidt olie. Han lagde derfor vægt på, at når jeg skulle dele denne opskrift med jer læsere derude, så skulle jeg huske at pointere, at der absolut ikke må spares på olien. Jeg selv lavede et skævt ansigt, da han blev ved med at synge sangen om olie. Grunden til min skepsis er nok, at jeg vil spare på fedtet og dermed kalorierne. Han svarede dog kækt tilbage, at han så synes, at man helt skal lade være med at lave stegte ris, hvis man alligevel ikke vil bruge olie. Og det har han vel egentlig ret i.

Det gode ved stegte ris er, at man kan tilføre alle mulige forskellige slags grøntsager, som ens grøntsagsskuffe indeholder. Man kan sågar tilføre frosne grøntsager som ærter, majs osv, hvis det er hvad man netop har på lager. I denne opskrift på stegte ris, har jeg dog kun benyttet friske grøntsager, da det netop var hvad mit køleskab indeholdte. Derudover har jeg tilsat kylling og en masse karry, som gør, at man faktisk kan spise de stegte ris som en selvstændig ret. Vi spiser dog tit stegte ris med en karry- eller kokos sovs. Det smager nemlig helt fantastisk.

Opskrift på stegte ris

Læs også gerne: Kylling i peanutbutterKalkungryde med sweet potatoes og Kyllingelasagne

Stegteris  Stegte ris med karry

I opskriften er der desuden brugt færdig kogte ris fra dagen før. Man kan også sagtens koge risene når de skal bruges, og derefter følge opskriften som nedenfor.

Stegte ris med kylling og karry
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 500g kogte ris
  • 400g kylling
  • 1 dl olie
  • 1 spsk karry
  • 2 porrer
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ - 1 dl soyasovs
  • evt 2 spsk. fiskesovs
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog risene som anført på pakken, eller brug dine kolde ris fra køleskabet fra dagen før.
  2. Skær kylling i mundrette stykker og steg det i en dyb pande eller gryde med en smule olie samt karry.
  3. Tag kyllingen af panden, og steg ris med en masse olie.
  4. Tilsæt løg og porrer og steg til løgene bliver bløde.
  5. Lav et hul i midten af gryden og tilsæt æg.
  6. Pisk grundigt i æggene med et piskeris eller en grydeske, og vend det sammen med ris
  7. Hak gulerødder og rød peberfrugt fint, og tilsæt grøntsagerne sammen med kylling til risene.
  8. Lad retten stå og små simre til grøntsagerne er blevet bløde
  9. Smag til med soyasovs, fiskesovs, karry, salt og peber.