Varm og krydret hyldebærdrik til kolde efterår- vinter eller forårsdage. Hvilket jo nærmest er hele året rundt i nordliggende Danmark.
Krydret og varm hyldebærdrik
Forleden dag var det sommer, sol og 30 grader varmt. Sådan føles det ihvertfald. Og nu er det gråt, vådt og koldt udenfor. Det lyder måske ikke særlig opløftende, men når kalenderen stadig skriver september, så synes jeg altså, at det er temmelig hyggeligt. For det er jo netop nu, at man kan hoppe i hjemmetøjet, sutskoene og barselsknolden, og så ellers opholde sig indedøre med dem man har kært, og måske også et glas krydret og varm hyldebær drik.
Inspiration til andre friske og næringsrige drikke: Ingefærshot med citron og hjemmelavet gløgg
Varm hyldebærdrik af hjemmelavet hyldebærsaft
Det er ikke andet end et par dage siden, at vi alle mand drog ud for at plukke hyldebær. Spiloppen syntes det var vældig hyggeligt, både at plukke hyldebær, men også at lave dem om til hyldebærsaft af den hjemmelavede slags. Det samme syntes jeg. Jeg elsker simpelthen, at hun er blevet så stor, at hun nu kan hjælpe til i køkkenet og hjemmet på den måde. Det er en fantastisk måde at være sammen på. Særligt denne opskrift på varm hyldebærdrik var hun vild med, og jeg har lovet hende, at lave den meget snart igen.
Jeg tænker, at man sagtens kan lave denne opskrift på varm hyldebærdrik med hjælp fra en færdiglavet og købt hyldebærsaft. For det er jo ikke hele året rundt, at man kan købe hyldebær. Måske det endda kunne være et alternativ til en alkoholfri og ikke mindst børnevenlig gløgg.
Opskrift på varm hyldebærdrik
- 500ml stærk og koncentreret hyldebærsaft
- 3 kanelstænger
- 3 stjerneanis
- 10 nellikker
- 10 kardemommekapsler
- 10 sorte peberkorn
- 10 hele allehånden
- Hæld hyldebærsaft i en gryde og tilsæt krydderierne
- Lad det langsomt varme op til kogepunktet med låg på, og tag derefter gryden af plusset
- Lad hyldebærdrikken stå i mindst 30min i gryden med krydderierne, men lad den gerne trække længere tid. Evt. natten over i køleskabet.
- Si krydderierne fra hyldebæressensen og gem det i en tilsluttet flaske i køleskabet
- Essensen blandes 50/50 med kogende vand og evt. en sjat rom til de voksne
OBS! Hyldebær af den friske slags er giftige, og de skal derfor koges mindst 30min inden de indtages.