Hyldebærsaft  Hyldebær
Hyldebærsaft lavet på frisk plukkede hyldebær er næsten lige så skønt at plukke og fremstille som det er at drikke den læskende drik.

Hjemmelavet hyldebærsaft

Tæt hvor vi bor i Odense, grænser en rigtig fin park op til vores hjem. Spiloppen plejer at kalde den store græsplæne, med gangsti, legestativ og store træer, for hendes skov. Og forleden dag, da jeg hentede hende fra børnehave, fortalte hun mig faktisk, hvordan vi ingen have har, men i stedet en “skov”, hun kan lege i. Jeg elsker hvordan små tre årige hjerner, kan vende en situation fuldstændigt, og kun se det positive i tilværelsen. Og lige præcis denne lille skov er spring fyldt med hyldebær, der kræver en god omgang lange arme, for at kunne nå. Så spiloppen og jeg, lokkede B og lillebror med på hyldebær rov. Bær som vi selvfølgelig havde planlagt at lave hjemmelavet hyldebær saft ud af.

Inspiration til sensommer drikke: Den bedste ingefærshot og Grøn spinatsmoothie

  

Opskrift på hyldebærsaft med æble

Hjemmelavet hyldebærsaft har simpelthen den flotteste røde farve, som næsten rammer en lilla nuance også. Vi havde allesammen i klædt os noget forvasket tøj, så vi var sikre på, at de skønne hyldebær der affarver gevaldigt, ikke ville ødelægge noget af det tøj, som vi har allermest kært. For det sviner altså gevaldigt at lave hjemmelavet hyldebærsaft.

Udover hyldebær så brugte vi også økologiske æbler og citroner til vores hyldebærsaft. Det skal helst gå stærkt, når jeg laver hjemmelavet mad eller saft sammen med spiloppen, så jeg skræller ikke citronerne og æblerne, hvorfor det er vigtigt, at de er økologiske. Samme aften lavede jeg en varm hyldebærdrik med en masse krydderier: kanel, kardemomme, ingefær, nelliker og stjerneanis. Den opskrift kan jeg virkelig også godt anbefale, når vinden, regnen og kulden tager rigtig godt fat, og man har lyst til noget lunt at varme sig på. Og i øvrigt har hjemmelavet hyldebærsaft (eller den købte version) i køleskabet.

OBS! Rå hyldebær er giftige. Bærerne skal først koges, inden de kan spises eller drikkes.

Hjemmelavet hyldebærsaft  Hjemmelavet hyldebær saft

Hyldebærsaft
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 500-600g hyldebær
  • 2 økologiske æbler
  • en lille økologisk citron
  • 250g sukker
  • 2L vand
Fremgangsmåde
  1. Klip de største kviste af hyldebærerne og put dem i en stor gryde
  2. Skær æbler og citron i grove stykker og put det i gryden
  3. Tilsæt sukker og vand og lad det koge op
  4. Lad det koge ved svag/middel varme i mindst 30min så giftstofferne i hyldebærerne forsvinder
  5. Lad saften køle langsomt ned imens saften trækker smag fra bærerne
  6. Si bær og frugter fra saften og hæld hyldebærsaften på skoldede flasker
  7. Opbevares i køleskabet