Spinat smoothie

Spinat smoothie

Spinat smoothie har efterhånden været et hit på den danske mad scene i nogle år, og det kan man sagtens forstå. Den grønne smoothie er frisk i smagen og fuld med næringsstoffer. Hvis man tror, at spinatsmoothien ikke smager godt, så kan man i den grad tro om. Det er en herlig grøn, drik.

Inspiration til smoothies: Jordbær smoothie og Smoothie bowl

Opskrift på spinat smoothie

Spinat smoothie

Spinat smoothie

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 skål smoothie

Ingredienser

  • 2 spsk. citron saft
  • 1 dl koldt vand
  • 4 terninger frossen spinat
  • 1 moden banan
  • 4 bløde dadler
  • 2 cm ingefær
  • en lille håndfuld cashewnødder (kan undlades)
  • Topping: f.eks hjemmelavet granola

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienserne til en blender og blend det, til det er helt fint
  • Hæld smoothien i en skål og top med granola eller drik den i et glas

Spinatsmoothie

Grøn smoothie med spinat

Grøn, spinat smoothie er utrolig frisk i smagen og let cremet. Ingefær og citronsaft er fremtrædende i smoothien, og sammen med banan og cashewnødderne, bliver spinatsmoothien let cremet i konsistensen. Hvis man ikke ligger inde med cashewnødder, kan man også bruge mandler, ligesom nødderne også kan undværes helt. De gør som sagt smoothien utrolig cremet, og vil derfor være et foretrække, hvis man spiser spinatsmoothien af en skål ala en smoothiebowl. Hvis man hellere vil drikke sin spinat smoothie fra glas, så kan man netop justere på disse mængder, som gør drikken mere tyndt flydende.

Inspiration til opskrifter: Spinatpandekager og Sund smoothie

Hjemmelavet spinatsmoothie

Spinatsmoothie kan spises på flere forskellige tidspunkter af døgnet. Både til morgenmad og eftermiddags måltid kan smoothien toppes med mysli eller andet fiberholdigt samt friske bær. Til andre mellemmåltider kan smoothien drikkes af et glas, og dermed være et langt mindre måltid. Derudover er smoothien let sød i smagen grunden banan og dadler, og derfor arter spinat smoothie sig også rigtig godt til børn.

Inspiration til friske drikke: Ingefærshots og Gulerodsjuice

Spinat og dens næringsstoffer

Det grønne spinat er blevet dyrket i mellemøsten for mere end 2000 år siden, og er derfra blevet spredt ud i verden. Spinat er utrolig næringsrig og indeholder både jern, oxalsyre, nitrat og nitrit. Grøntsagen kan derudover både blive spist friskt som i denne drik, men også tilberedt.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering