Sandwichboller – de bedste sandwichbrød

Sandwichboller  Sandwichbrød
Sandwichboller af den hjemmebagte slags, kan gøre enhver helt almindelig sandwich til noget særligt. Måske fordi de smager fantastisk, eller måske fordi følelsen af hjemmebag sætter så stort et præg på smagsoplevelsen i disse hjemmebagte sandwichbrød.

Sandwichboller til turen eller madpakken

Sandwichboller er noget af det min lille familie og jeg, allerbedst kan lide, at tage med os på tur. Så pakker vi madkurven med vores yndlings sandwichboller proppet med det bedste fyld vi kan komme i tanke om. Ofte bliver det en hel klassisk clubsandwich med kylling, bacon og hjemmerørt karrydressing, andre gange bliver det en avokadosandwich med hjemmelavet hummus. Sidst nævnte er virkelig også noget, som jeg elsker at spise!

I denne omgang bagning af sandwichboller benyttede jeg almindeligt hvedemel og durummel, da det simpelthen var det eneste min bageskuffe indeholdte. Durummel synes jeg gør noget helt særligt ved sandwichbrød, men ofte kan jo også finde på, at skifte noget af hvedemelet ud med lidt fuldkornsmel. I sidstnævnte tilfælde bruger jeg en anelse mere væske, da fuldkorns hvedemel suger meget vand til sig. På den måde undgår man, at sandwichbollerne ikke bliver tørre og kedelige.

Læs også gerne: Lækre broccolibollerSunde fuldkornsbollerSmoothiebowl med blåbær og Havregrød bagt med bær

Sandwich  d0f603d3-6e64-4fd7-81a5-508389b2b025

Opskrift på de blødeste sandwichboller

Det er vigtigt at huske når man bager disse sandwichbrød, at bollerne skal trykkes flade inden de bages i ovnen. Noget jeg ikke præsterede helt godt nok i denne omgang, og det fik jeg ihvertfald også af vide af min kære mand, der syntes de blev for høje. Hermed gives mine erfaringer derfor videre til jer, i håb om at i vil få bagt de lækreste sandwichboller, og forhåbentlig får spist dem under nogle hyggelige og kærlige omstændigheder.

Sandwichboller - de bedste sandwichbrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift på ca 8 sandwichboller:
 • - 3 dl vand
 • - 25g gær
 • - ½ tsk. sukker
 • - 1 tsk. salt
 • - 2 spsk. olivenolie
 • - 1,5 dl A38 (skyr, græsk yoghurt, yoghurt natural osv. kan også bruges)
 • - 150g durummel
 • - 550g hvedemel
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand i en stor skål
 2. Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør godt rundt.
 3. Tilsæt A38 og durummel og rør til dejen bliver ensformig.
 4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen smidig og glat.
 5. Lad dejen til sandwichbrød hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 6. Form sandwichbollerne og drys med mel for at få et rustikt udseende
 7. Hvis du ønsker en sprød skorpe, pensl da med vand
 8. Lad sandwichbollerne hæve lunt og tildækket i yderligere ca. 30min
 9. Bag sandwichbrødene i ovnen ved 200graders varme i ca. 20min eller til bollerne er blevet let gyldenbrune og lyder hule når man banker på dem.

 

9 kommentarer til “Sandwichboller – de bedste sandwichbrød”

  1. Jeg planlægger at lægge en opskrift op på min karrydressing i denne uge faktisk. Så der kan du med fordel vende tilbage, og så skal jeg nok også huske, at linke til karrydressingen i dette indlæg også 🙂

 1. Hej Maria,
  Ville man kunne erstatte durummel med fuldkornsmel, hvis ønsker dem lidt grovere? 🙂
  Mvh. Signe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *