Sirupskage med smørcreme

Opskriften på sirupskage indeholder reklame for Dansukker
Sirupskage  Sirups kage

Sidste weekend inviterede et kært vennepar og deres to små børn som er jævnaldrende med vores egne, os på frokost, eftermiddagskaffe og tilhørende kage. Kagen havde jeg glædet mig til, fordi herren i huset havde snakket længe om sirupskage fra det jyske, som altså var det han havde bagt og dernæst serveret for os. Og nøj hvor smagte det også bare skønt.

Inspiration til julebagværk: Småkager med ingefær og De bedste brunkager

Opskrift på sirupskage

Det var allerførste gang, at jeg prøvede at smage sirupskage før, og jeg udbrud allerede under anden bid, at det måtte jeg altså prøve at bage selv snarest.

Dette er således to sirupskager siden, og allerede synes jeg, at opskriften skal på bloggen. Den er klassisk, og ret nem af sådan en pæn julekage at være.

Sirupskage med smørcreme  Sirupskage med creme

Sirupskage i samarbejde med Dansukker

Endnu engang har jeg teamet up med kære Dansukker, som jeg er sikker på, de fleste af os har et kært tilhørsforhold til. Det er sært hvordan et ”sukker brand” kan minde om barndom, julebagning, mormor og alt det midt i mellem, men det er præcis hvad det gør hos mig.

Og siruppen fra Dansukker som blandt andet bruges i denne opskrift på sirupskage, er noget der står på vores spisebord hver eneste morgen. Mine børn og jeg selv, spiser nemlig ikke sukker på vores havregrød, natural yoghurt eller havregryn om morgenen, vi spiser sirup. Det er med sikkerhed noget jeg har givet videre til vores børn, fordi jeg selv kan lide det sådan, men det betyder altså også, at spiloppen appellerer efter sin havregrød med sirup hver eneste morgen, og hvis vi en sjælden gang i mellem har tømt bøtten og glemt at købe en ny, så bryder helvede næsten løs.

Det er faktisk altid den almindelige lyse sirup fra Dansukker, som vi bruger til morgenmad, da jeg først netop i dette samarbejde, er blevet præsenteret for den økologiske version. Hvis jeg falder over den økologiske sirup i mit lokale supermarked i fremtiden, så vil jeg dog til hver en tid, vælge den i fremtiden.

Sirupskage med smørcreme
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Sirupskage:
Smørcreme:
Fremgangsmåde
  1. Rør smør og brunfarin godt sammen.
  2. Rør et æg i et ad gangen
  3. Tilsæt sirup og kærnemælk
  4. Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt til dejen
  5. Bland dejen godt sammen og hæld den i en springform beklædt med bagepapir
  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 graders varme i ca. 45min eller til kagen er gennembagt. Mærk undervejs med en kødnål
  7. Pisk smøret blødt og tilsæt flormelis lidt ad gangen
  8. Smør cremen på kagen når den er blevet kold
  9. Pynt med hakkede mandler

 

2 kommentarer til “Sirupskage med smørcreme”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.