Sigteboller – gode til frokost

Sigteboller  Boller med sigtemel
Sigteboller eller boller med sigtemel. Kald dem lige præcis hvad du vil, men skynd dig at bag bollerne, du vil nemlig ikke fortryde det!

Som de fleste af jer ved, så elsker jeg at stå i køkkenet, og særligt dét at bage er en af mine yndlings beskæftigelser. Der er simpelthen ikke noget bedre, end at kreere sit eget hjemmebag og så servere det lune bagværk for sin familie. De seneste par aftener har jeg bagt i køkkenet når spiloppen er lagt i seng. Så har jeg kreeret brød, boller og knækbrød så både vores brødskab, men også fryser er blevet fyldt op igen.

Luftige og sunde sigteboller

Læs også gerneHjemmelavet knækbrødGrydebrød med smag af øl og Koldhævede boller med havregryn

Disse lækre sigteboller kom til verden, fordi jeg havde en stor pakke sigtemel, jeg havde fået af min mormor sammen med en håndbog med nogle af hendes bedste opskrifter. Sigtemelet har egentlig stået i min skuffe i mange måneder nu, så derfor tænkte jeg forleden aften, at nu måtte jeg få det brugt, og omdannet til noget lækkert bagværk. Det blev til nogle sunde, mættende og luftige sigteboller med fuldkornsmel. Jeg synes, at de arter sig perfekt til frokost eller i madpakken, ligesom titlen beskriver det. Min kæreste spiste dog to lune sigteboller med nutella og et glas mælk til, så det fungerer åbentbart også!

Sigteboller - gode til frokost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 25g gær
 • 8 dl lunken vand
 • ½ tsk salt
 • ½ spsk honning
 • 500g sigtemel
 • 200g fuldkornsmel
 • 350g hvedemel
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt salt og honning.
 2. Rør godt rundt til alt er opløst.
 3. Tilsæt sigtemel og fuldkornsmel lidt efter lidt, og rør godt rundt med en grydeske, eller brug en røremaskine.
 4. Tilsæt hvedemel og rør dejen ensartet i nogle minutter. Dejen skal være klæbrig, da den ikke skal formes med hænderne.
 5. Lad dejen hæve i 1-2 timer lunt og tildækket.
 6. Form sigtebollerne med to spiseskeer og drys med hvedemel på toppen.
 7. Bag sigtebollerne i ovnen ved 225 graders varmluft i ca. 15-20min. Eller til sigtebollerne er blevet en smule gyldne, og lyder hule når man banker på dem i bunden.

 

1 kommentar til “Sigteboller – gode til frokost”

 1. Pingback: knækbrød - med kerner og frø - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.