Salat med blåbær og bagt squash

Salat med blåbær  Salat med blåbær og bagt squash
Denne salat med blåbær og en masse andre efterårs associerende grøntsager, har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer. Salaten er lyn hurtigt blevet en favorit herhjemme.

Grønkåls salat med blåbær

Blåbær i salat  Opskrift salat med blåbær

Det er faktisk en pudsig historie, hvordan denne lidt efterårs inspirerede salat kom til verden. Min lillesøster havde fødselsdag og min mor og jeg stod i køkkenet det meste af dagen for at lave en middag for gæsterne, som skulle komme om aftenen. Da vi når til at skal lave salaterne, opdager min mor, at hun har glemt at købe ind til netop dette. Så vi tager alt ud af køleskabet (og jorden i haven), og jeg går ellers igang med på ægte “Masterchef” manér, at trylle en god salat sammen. Og det blev til denne. En grønkåls salat med blåbær, squash bagt i ovnen, æble og rødløg fra min mors have. En fabelagtig salat som jeg har glædet mig til at dele med jer.

Inspiration til efterårs salater: Bagte gulerødder med nødder, Rødbedesalat med fetaost og Græskarsalat med kål

Opskrift på salat med blåbær og bagt squash

Blåbær salat  Grønkålssalat med blåbær

Jeg griller den nok mere end jeg bager squashen. Den får ihvertfald ved aller højeste varme på min ovn, plus en omgang grill. Således at vandet fordamper fra den ellers ret vandholdige grøntsag, og bliver sprød og lysebrun. Det smager virkelig fantastisk i en salat med blåbær, æble, grønkål og en helt almindelig dressing af olivenolie og balsamicoeddike.

En salat med blåbær og bagt squash er perfekt spise til kød og kylling, men også som måltidssalat. Grønkål har nemlig et højt fiberindhold, hvorfor det mætter rigtig godt i maven og tilmed er utrolig sundt. Selvsamme kan også bruges til en skøn grønkålssalat med kikærter.

Salat med blåbær, grøntkål og bagt squash
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Salat med blåbær:
 • en stor squash
 • 200g grønkål (uden stok)
 • 1 rødt æble
 • et lille rødløg
 • 200g blåbær
 • en håndfuld græskar kerner
 • 50g fetaost
Dressing:
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. sort balsamico eddike
 • en tsk. salt
 • en tsk. flydende honning
Fremgangsmåde
 1. Skær squash i tynde skiver og drys evt. med olie og salt.
 2. Bag squash i ovnen ved ca. 250graders varmluft i 10min eller til de er blevet let gyldne. Brug evt. grill funktion på ovnen hvis muligt.
 3. Bland dressingen og vend den i grønkålen
 4. Maser grønkålen med fingrene til den bliver blød
 5. Hak æble og rødløg helt fint og vend det i salaten med den bagte squash og blåbær
 6. Drys med fetaost og græskarkerner

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *