Muffins med frugt Muffins med bær
Denne grundopskrift på muffins med frugt kan af gode grunde bruges på alle forskellige slags frugter og bær. I lige præcis denne muffins opskrift, har jeg brugt brombær, men hindbær, blåbær, jordbær osv. ville også være lækkert heri.

En grundopskrift på muffins

Man behøver jo ikke opfinde hjulet hver gang. Hvilket nok egentlig er fidusen i min madlavning, når jeg hver eneste uge, kan producere så mange opskrifter til jer skønne medlæsere. For det er egentlig ofte de samme opskrifter, som jeg har testet igennem en god omgang gange, og som jeg så justerer lidt til i ny og næ. Når jeg finder på at bruge dem med nye ingredienser, råvarer og smage. Som f.eks en simpel muffin opskrift med vanilje, hvor jeg tilsætter forskellige slags frugter og bær, alt efter hvad der er i sæson, og hvad jeg har lyst til at servere for min familie.

Opskriften på muffins med frugt er oprindeligt udviklet i samarbejde med Rosengaard centret og deres fine magasin, men jeg har fået lov til, at dele den herinde også.

Frugtmuffins Bærmuffins

Gode tips til opskriften på muffins med frugt

  • Muffins er oplagte til at fryse ned og derefter blive tøet op på køkkenbordet eller i en mikrobølgeovn. Sidst nævnte gør kagerne super bløde og svampede.
  • Vanilje er en god grund ingrediens i muffins opskriften, men også kanel, kardemomme og chokolade kan bruges
  • Bag gerne dine muffins i faste muffinsforme. Dem af tyndt papir flyder ofte ud. Jeg bager ofte mine muffins i forme, der også bliver lagt i en stor brade-pande-muffins-form
  • Hold godt øje med dine frugtmuffins, når du bager dem. Alle ovne varmer forskelligt
  • Både friske og optøede bær kan bruges. Hvis du bruger sidst nævnte, skal du blot huske, at dryppe noget af væden fra bærerne, så muffinsdejen ikke bliver for tynd.

Inspiration til muffins opskrifter: Muffins med blåbær og hvid chokolade og De bedste chokolademuffins

Muffins Muffins med frugt

Opskrift på muffins med frugt og bær

Muffins med frugt

Antal 12 muffins

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 180 g hvedemel
  • 125 g blødt/stuetempereret smør
  • 150 g bær

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Tilsæt vanilje og bagepulver og rør dejen godt sammen
  • Tilsæt smør og rør dejen til den er glat og ensartet
  • Hæld dejen i muffins forme
  • Halver bærerne hvis de er store, og fordel dem i muffinsdejen
  • Bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme i ca. 20-25min eller til de er gennembagte og let gyldne på toppen